10 september 2017

Sunderland 3e shirt 2017-2018

Championship club Sunderland AFC en kledingsponsor adidas hebben een nieuw alternatief uitshirt voor ''the Black Cats'' gelanceerd. In dit limited edition shirt speelt Sunderland een aantal uitwedstrijden in de Championship, de FA Cup en League Cup gedurende 2017-2018. Sunderland eindigde vorig seizoen op de laatste plaats in de Premier League en speelt daarom dit seizoen op het tweede niveau van Engeland. Check hieronder de details.

Het nieuwe Sunderland 3e shirt 2017-2018 is geïnspireerd door een standaard adidas template en is geïnspireerd door de plaats van het stadion van de club, het Stadium of Light. Voordat het stadion gebouwd werd, waren hier namelijk kolenmijnen, welke in 1993 gesloten werd. Veel van de supporters van Sunderland AFC hebben in deze Mokwearmouth Colliery gewerkt. Het shirt is donker grijs (teal) met gele accenten. Deze gele accenten komen terug in de drie strepen van adidas aan de zijkanten van het shirt en in het logo van adidas op de rechter borst. Het Duitse sportmerk verzorgt sinds het seizoen 2012-2013 de tenues en kleding van de Engelse club. De linker borst van het voetbalshirt is uitgerust met het logo van de club en op het midden van het shirt staat sponsor DAFABET. Het derde tenue van Sunderland wordt gecompleteerd door een grijs voetbalbroekje met aan de zijkanten gele adidas strepen. Ook de kousen hebben deze kleurencobinatie. Eerder lanceerden de club en adidas al het nieuwe thuisshirt en uitshirt.

Het derde shirt van Sunderland is in een limited edition oplage uitgebracht. Wil je voetbalshirts van Premier League clubs kopen? Check het exclusief in deze SHOP!