3 maart 2020

Nike kledingsponsor van Sunderland vanaf 2020-2021

Vanaf het seizoen 2020-2021 heeft de Engelse League One club Sunderland AFC een nieuwe kledingsponsor. Nike verzorgt vanaf het seizoen 2020-2021 namelijk de tenues van ''The Black Cats.'' De club en het Amerikaanse sportmerk tekenden een deal voor meerdere jaren. Nike is overigens geen onbekende voor de club waar Dick Advocaat in 2015 coach was. Het merk was ook al in de periode 1983-1986 en 2000-2004 kledingsponsor van Sunderland. Het Sunderland voetbalshirt van 1983 was zelfs het allereerste tenue dat door Nike geproduceerd werd.

De verbintenis met Nike betekent ook een einde aan het contract dat Sunderland met adidas heeft. Het Duitse sportmerk was sinds 2012 kledingsponsor van de club die haar thuiswedstrijden speelt in het Stadium Of Light. Dit contract loopt deze zomer af. Zowel Sunderland als Nike reageren op de deal. Sunderland voorzitter Steward Donald: ''Dit is een fantastische deal voor de club. Ik ben blij Nike te verwelkomen in de Sunderland familie. Onze clubkleuren en het voetbalshirt zijn doordrenkt van een trotse traditie. We kijken ernaar uit de nieuwe voetbalshirts deze zomer aan onze supporters te onthullen. Nike staat natuurlijk bekend om innovatie en kwaliteit. We kijken ernaar uit met Nike te gaan samen werken en zijn er zeker van dat dit een succesvol partnership wordt.''

Duncan Malins, senior director van Nike TEAM reageert ook verheugd: ''We zijn enorm blij en trots met Sunderland als nieuwe partner. De club Sunderland heeft voor Nike een belangrijke betekenis. Onze kantoren zijn gevestigd in de stad en we kijken ernaar uit mooie producten voor de fans te ontwikkelen.'' Zo is het maar net. We verwachten dat de nieuwe Nike Sunderland voetbalshirts medio juli officieel gelanceerd worden door de club en Nike. Vanaf dan hebben we meer nieuws. Check hieronder nog een afbeelding van het allereerste door Nike geproduceerde voetbalshirt. Dit betreft het Sunderland tenue van 1983.

Op zoek naar een goedkoop Sunderland t-shirt of een hoodie? Check het exclusief in deze winkel!

Sunderland voetbalshirt Nike 1983