8 oktober 2018

Sporting Lissabon draagt speciaal uitshirt in Europa League in 2018-2019

Sporting Lissabon droeg vorige week in de Europa League wedstrijd tegen Vorskla Poltava, een club uit Oekraïne, een speciaal voetbalshirt. De reden hiervoor was dat zowel het thuisshirt als het uitshirt van de Portugese club teveel overeenkomsten had met het voetbalshirt van Vorskla. Om deze reden speelde Sporting Portugal in een nieuw voetbalshirt van Macron. Waarschijnlijk wordt dit shirt dit seizoen ook gebruikt als alternatieve uitshirt of 3e shirt in de overige wedstrijden in de Europa League, de Portugese competitie en beker.

Het Sporting Lissabon Europa League voetbalshirt is geïnspireerd door een template van het Italiaanse sportmerk, namelijk het Macron Earth teamwear template. Dit template heeft een vrij simpel design. Het shirt is wit met een v-hals met zwarte accenten. Over de schouders en mouwen bevindt zich een zwarte taping en verder bevat het shirt eigenlijk weinig opsmuk. De kleuren komen ook weer terug in het voetbalbroekje van het 3e tenue van Sporting Lissabon. Dit broekje is namelijk wit met een zwarte strip aan de zijkanten. De broekjes bevatten aan de onderkant ook de trademark tekens van Macron. Het Italiaanse sportmerk verzorgt sinds 2014 de tenues van de Portugese topclub en beide partijen hebben in ieder geval nog een deal tot 2021. Het logo van Macron versiert de rechter borst en op het midden van het voetbalshirt staat uiteraard hoofdsponsor NOS. Bij het derde tenue draagt Sporting Lissabon wel de kousen van het thuistenue. Deze zijn wit met een groene band aan de bovenkant. In juli presenteerden Macron en Sporting al de andere voetbalshirts voor 2018-2019. 

Check hieronder nog meer foto's van dit speciale reserve voetbalshirt van Lissabon. Dit tenue kan je vooralsnog nergens bestellen? Ben je op zoek naar een tenue van Sporting Lissabon? Check het exclusief in deze SHOP of deze winkel!