Sporting Lissabon thuisshirt 2022-2023

Sporting Lissabon en kledingsponsor Nike hebben vandaag het nieuwe Sporting Clube de Portugal thuisshirt 2022-2023 gepresenteerd met het motto: ''DEFEND THE LAND.'' In dit nieuwe tenue speelt de club uit de Portugese hoofdstad de Primeira Liga (LIGA NOS), beker en Champions League thuiswedstrijden in het Estádio José Alvalade gedurende het seizoen 2022-2023. Afgelopen seizoen eindigde Sporting Lissabon op de tweede plek in de Portugese competitie. Ook dit jaar is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Sporting Lissabon voetbalshirts. Het Amerikaanse sportmerk is sinds de zomer van 2021 de kledingsponsor van de Portugese club.

Sporting Lissabon thuis shirt en tenue 2022-2023

Het Sporting Lissabon thuisshirt 2022-2023 is onderdeel van de speciale campagne: ''Heart of A Lioness.'' Deze campagne is een trilogie, waarbij telkens een nieuw tenue wordt gepresenteerd. Het eerste hoofdstuk van de trilogie heet dus: ''DEFEND THE LAND.'' Bij ieder hoofdstuk hoort een video en in de lanceringsvideo van het nieuwe thuisshirt zien we het onverbiddelijke verdedigingsinstinct van de leeuwinnen, waarbij wordt gerefereerd aan het feit dat de aanval de beste verdediging is. Het nieuwe tenue bevat opnieuw een design van horizontale groene en witte banen. Het tenue heeft exact hetzelfde template als het Sporting Lissabon thuisshirt 2021-2022. Dit jaar bevatten de witte banen ook twee dunne horizontale groene lijnen. Bovendien is het voetbalshirt uitgerust met zwarte accenten. De V-hals is zwart en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen en de taping aan de zijkanten van het tenue. De mouwen zijn verder groen. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike in het groen en de linkerborst bevat de badge van de Portugese club. Hoofdsponsor BETANO versiert het midden van het nieuwe thuistenue. Het gokbedrijf is sinds vorig jaar de hoofdsponsor van Sporting Lissabon en prijkt ook op het voetbalshirt van concurrent FC Porto. Op de achterzijde van het thuistenue prijkt het logo van Super Bock. Het Sporting Lissabon thuistenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en witte kousen met groene blokken.

Zoals alle Nike tenues zijn de Sporting Lissabon voetbalshirts uitgerust met de Nike Dri Fit technologie. Dit systeem is in de stof van de voetbalshirts verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Sporting Lissabon thuisshirt 2022-2023, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Slimani, Sarabia, Nunes, Paulinho, Porro, Palhinha en nog meer spelers of check het Sporting Lissabon uitshirt 2022-2023. Het tenue wordt ook door het vrouwenteam en alle jeugdelftallen van Sporting Lissabon gedragen. 

Sporting Lissabon voetbalshirt bestellen

Het Nike Sporting Lissabon thuisshirt 2022-2023 kun je helaas alleen bestellen in de officiële clubshop van de Portugese voetbalclub. Ben je op zoek naar andere Sporting Lissabon producten? Check het dan in deze fanshop!

Sporting Lissabon thuisshirt 2022-2023

Sporting Lissabon thuisshirt 2022-2023