Sporting Lissabon voetbalshirt 2024-2025 eerbetoon aan Stromp

De Portugese kampioen Sporting Lissabon en kledingsponsor Nike hebben de nieuwe Sporting Lissabon voetbalshirts 2024-2025 gepresenteerd met het motto: ''WE ARE OUR LEGACY''. In deze tenues speelt Sporting Portugal de Portugese Primeira Liga, beker- en Champions League wedstrijden gedurende het seizoen 2024-2025. Ook dit jaar is Nike weer de producent van de voetbalshirts van de club uit de Portugese hoofdstad. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 2021.

Sporting Lissabon thuisshirt 2024-2025

Het Sporting Lissabon thuisshirt 2024-2025 heeft een revolutionair design. Het voetbalshirt bevat niet alleen de iconische groene en witte horizontale vlakken, maar hier zijn dit jaar ook zwarte vlakken aan toegevoegd. De zwarte verticale banen zijn een eerboon aan clublegende Francisco dos Reis Stromp, die in de eerste twee decennia van de vorige eeuw voor Sporting Lissabon speelde en ook de captain van de club was. In de periode dat Stromp bij Sporting Lissabon speelde, had het voetbalshirt een half-om-half design. De rechterkant was wit en de linkerkant groen met een zwarte polokraag. Dit design staat nog steeds bekend als het ''Stromp'' design. Aan dit design is dit jaar een moderne kwinkslag gegeven. Het thuisshirt bevat dit jaar een design van verticale zwarte, groene en witte banen. De bovenkant van het voetbalshirt is zwart en hetzelfde geldt voor de mouwen. Bovendien is het thuisshirt uitgerust met een ronde hals. Alle logo's staan op de gebruikelijke plekken. De rechterborst bevat de swoosh van Nike in het wit, de linkerborst het clublogo en in de witte baan onder de borst prijkt het logo van hoofdsponsor BETANO. Het thuistenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en zwarte sokken.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Pasvorm: Normaal

Sporting Lissabon voetbalshirt bestellen

De Nike Sporting Lissabon voetbalshirts 2024-2025 kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële clubshop van de Portugese voetbalclub. Ben je op zoek naar andere merchandising van Sporting Portugal? Check het in de onderstaande fanshops!

Sporting Lissabon voetbalshirt 2024-2025 eerbetoon aan Stromp
Sporting Lissabon voetbalshirt 2024-2025 eerbetoon aan Stromp
Sporting Lissabon voetbalshirt 2024-2025 eerbetoon aan Stromp