Sporting Kansas City thuisshirt 2023-2024

De Amerikaanse voetbalclub Sporting Kansas en kledingsponsor adidas hebben deze week het nieuwe Sporting Kansas City thuisshirt 2023-2024 gepresenteerd. Dit tenue wordt door de ''Wizards'' gedragen tijdens de Major League Soccer thuiswedstrijden en andere wedstrijden in het Children's Mercy Park gedurende 2023 en 2024. Dit tenue wordt dus tijdens twee seizoenen gedragen. Tijdens de uitwedstrijden in 2023 draagt Sporting Kansas FC het Sporting Kansas City uitshirt 2022-2023. Ook dit jaar is adidas weer verantwoordelijk voor de productie en het design van de tenues van de Amerikaanse voetbalclub. Deze functie heeft het sportmerk al sinds de toetreding van Sporting Kansas tot de Major League Soccer in 1996. Compass Minerals is sinds 2022 de shirtsponsor van de MLS club.

Sporting Kansas City voetbalshirt 2023-2024 | HOOPS 4.0

Zoals ieder Major League Soccer voetbalshirt heeft het Sporting Kansas City thuisshirt 2023-2024 een thema. Dit voetbalshirt heeft als naam: ''Hoops 4.0 Kit'', verwijzend naar het feit dat het nieuwe tenue het vierde voetbalshirt in de historie van de club is met horizontale banen. Sinds de naamsverandering van de club van Wizards naar Sporting in 2011 zijn de Kansas City voetbalshirts lichtblauw met donkerblauwe accenten. Dit jaar is dat niet het anders. Het voetbalshirt wordt gekenmerkt door de horizontale donkerblauwe banen, welke doet denken aan het voetbalshirt van het seizoen 2016-2017. Ook in de seizoenen 2014-2015 en 2021-2022 had Sporting Kansas City een voetbalshirt met horizontale banen. Als één van de weinige Major League Soccer voetbalshirts is het Sporting Kansas City voetbalshirt uitgerust met een henley collar in plaats van een ronde hals. De kraag is ook donkerblauw en hetzelfde geldt voor de adidas strepen op de mouwen, de band aan de onderkant van de mouwen en de band op de zijkanten van het tenue. De rechterborst is uitgerust met het nieuwe adidas performance logo. Dit zogenaamde 3BAR logo bestaat nu alleen nog maar uit drie diagonale blokken. De andere borst bevat het clublogo, inclusief twee sterren, welke verwijzen naar de kampioenschappen van 2000 en 2013. Op het midden van het tenue staat hoofdsponsor Compass Minerals en de linkermouw is uitgerust met het logo van AppleTV. Dit logo staat vanaf dit seizoen op alle nieuwe Major League Soccer tenues. Het voetbalshirt bevat daarnaast ook nog een aantal speciale details. Op de linkermouw prijkt de officiële Major League Soccer badge. Deze badge is geheel in stijl van de kleuren van het voetbalshirt: lichtblauw/navy. De binnenkant van de hals bevat de tekst ''Paint The Wall'' en op de achterzijde van het tenue staan de initialen van de club: SKC. Het tenue wordt gecompleteerd door een lichtblauw voetbalbroekje met aan de zijkanten donkerblauwe adidas strepen. Dit is ook de kleurencombinatie van de kousen.

Zoals alle adidas tenues zijn de Sporting Kansas City voetbalshirts uitgerust met de adidas AeroReady technologie. Dit systeem is in de stof van de voetbalshirts (100% polyester) verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Chad Reynolds, brand director bij de club, reageert: ''Sinds 2014 is het een traditie om een voetbalshirt met horizontale strepen te lanceren. Dit was namelijk het jaar waarin we nog een ster aan het logo toe konden voegen. Tien jaar later zijn de horizontale banen een iconisch onderdeel van ons merk. Als je de lichtblauwe en navy blauwe banen ziet, weet je dat het Kansas City betreft. Dit is wie wij zijn.''

Sporting Kansas City voetbalshirt bestellen

Het Sporting Kansas City thuisshirt 2023-2024 kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële clubshop van de Amerikaanse voetbalclub. Andere Major League Soccer voetbalshrit scoor je vanaf € 69,95 in de onderstaande winkels. Directe levering!

Bestel je nieuwe MLS voetbalshirt altijd in deze winkel! 

of de adidas SHOP

of deze winkel! 

Sporting Kansas City thuisshirt 2023-2024

Sporting Kansas City thuisshirt 2023-2024

Sporting Kansas City thuisshirt 2023-2024

Sporting Kansas City thuisshirt 2023-2024