13 november 2015

Spanje uitshirt Euro 2016-2017

Het nieuwe Spanje uitshirt voor Euro 2016 is officieel bekend gemaakt door kledingsponsor Adidas en de Spaanse voetbalbond. In dit voetbalshirt speelt het nationale elftal van Spanje de uitwedstrijden tijdens Euro 2016 en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 gedurende de periode 2016-2017. Tijdens Euro 2016 dient Spanje haar EK titel van 2012 te verdedigen en tijdens de kwalificatie voor het WK van 2018 is het nationale elftal van Spanje ingedeeld in een poule met Italië, Albanië, Macedonië en Liechtenstein. Spanje zal de nieuwe uitwedstrijden spelen in een legendarisch shirt, gebaseerd op een shirt dat Spanje al eerder droeg.

Spanje uittenue 2016-2017

Het nieuwe Spanje Euro 2016 uitshirt is namelijk gebaseerd op het uitshirt van 1994. Ook destijds werd het uitshirt van Spanje gekenmerkt door de gele en rode ruiten over het shirt. Destijds liepen er drie banen met rode en gele ruiten over de rechter kant van het voetbalshirt. Op het nieuwe Spanje uitshirt, dat net als het shirt van 1994 overwegend wit is, lopen de ruiten in een diagonaal design van de linker bovenkant naar het midden van het voetbalshirt. Voor Spanje was het uitshirt van 1994 maar deels succesvol. Tijdens het WK van 1994 werd het Zuid Europese land uitgeschakeld tegen het nationale elftal van Italië in dit voetbalshirt. Tot zover wat geschiedenis over het design van het voetbalshirt van Spanje. Verder bevat het nieuwe Spanje uitshirt 2016-2017 een ronde witte hals. Opvallend aan het nieuwe voetbalshirt voor de uitwedstrijden is dat de strepen van Adidas niet over de schouders en mouwen lopen, maar aan de zijkanten van het shirt. Deze zijn rood, geheel in stijl van de vlag en het thuisshirt van het land. Uiteraard is het shirt voorzien van nog meer speciale details. De binnenkant van de kraag bevat namelijk twee horizontale lijnen in het geel/rood. Deze kleuren komen ook terug aan de achterkant van de kraag. De rechter borst bevat het logo van Adidas in het rood. De Duitse kledingsponsor is sinds 1992 kledingsponsor van Spanje en zal dit in ieder geval tot 2026 blijven. De andere borst bevat het logo van de Spaanse voetbalbond RFEF (Real Federación Española de Fútbol). Boven het logo van de voetbalbond prijkt een gouden ster, welke verwijst naar het gewonnen WK van Spanje in Zuid Afrika in 2010. Het nieuwe Spanje uittenue 2016-2017 wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de Spaanse voetbalbond en Adidas staan. De kousen zijn overwegend wit met aan de bovenkant een horizontale rode band. Daarboven bevinden zich drie Adidas trademark strepen. Bovendien staan de initialen van de RFEF op de kousen. Check hieronder de foto's van het nieuwe Spanje voetbalshirt voor Euro 2016. In deze voetbalshirts schitteren sterren als Ramos, Fabregas, Isco, Busquets, Silva, Cazorla, Silva en Mata. Deze week werd ook het nieuwe Spanje thuisshirt voor 2016-2017 officieel gelanceerd. De Spanje tenues bestaan voor 100% uit polyester en zijn uitgerust met de Climacool technologie van Adidas. Deze speciale technologie zorgt voor ventilatie, verkoeling en afvoer van vocht naar de buitenkant van de tenues. Benieuwd naar het nieuwe Spanje trainingspak? Check 'm hier!

Spanje uitshirt 2016-2016 kopen

Het nieuwe Spanje uitshirt voor Euro 2016 kan je per direct kopen voor volwassenen en kinderen in de onderstaande shops!. De prijs van het voetbalshirt voor KIDS is € 65,- en voor volwassenen € 80 -€ 85,-. Wil je je Spanje shirt laten bedrukken met de officiële bedrukking van alle sterspelers of een eigen naam en nummer? Dan kan dat ook! Dit betreft dezelfde bedrukking als de spelers dragen. Wil je liever andere of goedkopere Spanje producten? Check dan het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering en gratis verzending!

KOOP HET HIER

of in de online Adidas shop (inclusief officiële bedrukking)


Spanje -uitshirt -ek -2016


Spanje -ek -2016-voetbalshirt

Spanje -uittenue -2016-2017