6 november 2017

Spanje thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe tenue van het nationale elftal van Spanje is officieel bekend gemaakt door adidas en de voetbalbond van het land. In dit nieuwe voetbalshirt speelt het Spaanse voetbalelftal de thuiswedstrijden tijdens het WK van 2018 in Rusland, de thuiswedstrijden in de UEFA Nations League en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2020 gedurende 2018-2019. Adidas is ook dit seizoen weer verantwoordelijk voor het design van het tenue van de Spanjaarden. Het Duitse sportmerk en de Spaanse voetbalbond hebben sinds 1992 een partnership, welke in 2015 werd verlengd tot 2026. Meer weten over het nieuwe shirt van Spanje? Check het hieronder!

Spanje thuis shirt en tenue WK 2018

Het nieuwe voetbalshirt van Spanje is geïnspireerd door het voetbalshirt van 1994. Dit betreft het shirt waarin het nationale elftal van Spanje het WK van 1994 speelde in de Verenigde Staten. Spanje behaalde de kwartfinales, maar werd hierin uitgeschakeld door de latere finalist, Italië. Het Italiaanse voetbalelftal won de kwartfinales met 2-1. Voor het Spaanse elftal scoorde Caminero het enige doelpunt. Andere sterren van dit elftal waren Zubizarreta, Ferrer, Abelardo, Nadal, Guardiola en Luis Enrique. Ook in 1994 was adidas kledingsponsor van het elftal.

Het nieuwe Spanje thuisshirt 2018-2019 is overwegend rood en wordt gekenmerkt door de drie banen over de rechterkant van het shirt. Deze banen bevatten een design van diamanten. Deze banen zijn geel, blauw en zilver. In tegenstelling tot het shirt van 1994 hebben de banen op het nieuwe WK shirt een iets flitsender design dan in 1994 het geval was. Aan het shirt van de jaren '90 is dus een moderne twist gegeven. Dit moderne design komt terug in de verticale strepen die door de diamanten banen lopen. Waar het shirt van 1994 een klassieke polo kraag had, heeft het nieuwe voetbalshirt van de Spanjaarden een ronde v-hals en bevinden de drie strepen van adidas zich op de schouders en mouwen. Deze zijn geel. Het midden van de borst is uitgerust met het logo van adidas in het geel en de linker borst bevat het logo van de Spaanse voetbalbond, Real Federación Española de Fútbol (RFEF). Boven dit embleem prijkt een gouden ster, welke verwijst naar het gewonnen WK van 2010. Het nieuwe Spanje tenue wordt ook dit jaar weer compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten twee rode adidas strepen en een gele streep. Op de broekjes staan ook uitingen van de voetbalbond en adidas. De kousen van het nieuwe tenue zijn geheel zwart en bevatten de initialen van de voetbalbond: RFEF. De bovenkant van de voetbalsokken van het Spaanse nationale elftal bevatten twee rode en één gele adidas streep. 

Zoals alle adidas tenues zijn ook de Spanje tenues uitgerust met de adidas Climalite technologie van het Duitse sportmerk. Deze technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer. Vanaf nu schitteren sterren als Ramos, Pique, Iniesta, Villa, Morata, Isco, Diego Costa, Fabregas en andere Spaanse topvoetballers in dit nieuwe shirt. Check ook het uitshirt van Spanje voor het WK van 2018. 

Spanje voetbalshirt kopen

Het nieuwe Spanje tenue kan je vanaf nu kopen in de onderstaande online winkels. De prijs van het shirt is ongeveer € 85,- voor volwassenen en € 70,- voor kinderen. In deze shop kan je het shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je andere of goedkopere Spanje producten kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten van het Spaanse nationale elftal hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwste Spanje shirt in deze online winkel!  (inclusief goedkope t-shirts en officiële bedrukking)

of DEZE SHOP