Het nieuwe Senegal thuisshirt 2012/2013 is evenals de andere PUMA shirts van de Afrikaanse landen officieel door Puma bekend gemaakt in het Design Museum in Londen. In dit voetbalshirt speelt Senegal de oefen- en kwalificatiewedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2014. Bovendien speelt Senegal in dit shirt tijdens de Afrika Cup 2012 in januari 2012 gehouden wordt in Gabon en Guinea. Senegal strijdt in poule met Guinea, Zambia en Libie om een plaats in de volgende ronde. Het nieuwe voetbalshirt van Senegal is ontworpen door de Senegalese kunstenaar Samba Fall en is evenals de PUMA voetbalshirts van de andere Afrikaanse landen geinspireerd door verschillende kenmerken uit de cultuur, geschiedenis en tradities van Senegal .

Het Senegal thuisshirt is traditioneel wit en wordt verder gekenmerkt door het watermerk van een boom over de gehele voorkant van het shirt. Verder bevat het Senegal thuisshirt een ronde hals met Y-vormig design. De achterkant van de kraag bevat een groene en rode baan, twee kleuren afkomstig uit de vlag van Senegal. Het logo van teamkledingsponsor PUMA staat in het rood op de rechterborst, evenals op beide mouwen. De linkerborst van het shirt bevat het embleem van de Senegalese voetbalbond FSF (Fédération Sénégalaise de Football) .

Het Senegal tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en witte kousen. Check hieronder het nieuwe Senegal voetbalshirt 2012/2013. Deze kan je kopen in de online voetbalshop van Subside Sports.

Koop het hier!

 

Senegal thuisshirt 2012/2013