5 november 2014

Saoedi-Arabië voetbalshirts 2014-2015

Gisteren heeft de voetbalbond van Saoedi-Arabië de voetbalshirts voor het seizoen 2014-2015 officieel gepresenteerd. De voetbalshirts zullen voor het eerst gedurende de wedstrijd tegen Qatar, op 13 november, in gebruik worden genomen. Ook zullen de shirts gedragen gaan worden tijdens een regionaal toernooi dat plaats vindt in Riyadh, waar ook landen als Bahrein en Yemen aan deelnemen. De shirts staan symbool voor het nationale erfgoed van het land en hebben een klassieke stylish uitstraling. De kleuren van de beide voetbalshirts zijn gebaseerd op de kleuren van de nationale vlag. Het Saoedi-Arabië thuisshirt is overwegend wit en wordt versierd met groene details. Zo bezit dit shirt een groene ronde hals, waarin een groene v-vorm in zit verwerkt. De uiteinden van de mouwen worden versierd met een groene bies. Het logo van de voetbalbond van het Aziatische land komt terug op de linkerborst, terwijl de rechterborst een groene Nike swoosh bezit. Het thuistenue bezit naast dit thuisshirt een wit short en witte kousen. Deze kledingstukken worden ook versierd met een groene Nike swoosh.

Het Saoedi-Arabië uitshirt is qua template gelijk aan het thuisshirt. Uitzondering is dat het uitshirt overwegend groen gekleurd is en versierd wordt met witte details. Het uitshirt van het Aziatische land kent een witte ronde hals, waarin zich een dichte witte v in bevindt. De uiteinden van de mouwen kennen een witte bies. Het logo van de voetbalbond van Saoedi-Arabië is gedrukt op de linkerborst van het voetbalshirt. Het uitshirt bezit op de rechterborst een witte Nike swoosh. Check hieronder foto's van het thuis- en uitshirt. De voetbalshirts van Saoedi-Arabië zijn verkrijgbaar in de online voetbalshop van Subside Sports

Koop het hier... En geef hieronder jouw mening over de shirts!

Saudi Arabie Voetbalshirts 2014-2015 1

Saudi Arabie Voetbalshirts 2014-2015

Saudi Arabie Voetbalshirts 2014-2015 3

Saudi Arabie Voetbalshirts 2014-2015 2

Saudi Arabie Voetbalshirts 2014-2015 4

Extra informatie 
Uiteraard zijn alle Nike voetbalshirts voor het seizoen 2014-2015 uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Saoedie-Arabië voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van het land coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanten van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van het nationale elftal van Saoedie-Arabië is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaan voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie! 

Bron foto's: news.nike.com