8 januari 2019

Roze NIKE FC voetbalshirt 2019 geïnspireerd door keepersshirt Jorge Campos

Nike heeft haar imaginaire voetbalclub NIKE FC weer in het nieuw gestoken. Het nieuwe shirt is geïnspireerd door een legendarisch voetbalshirt dat gedragen werd rondom de geboorte van de club. NIKE FC werd namelijk rond het WK van 1994 in de Verenigde Staten door het Amerikaanse sportmerk tot leven geroepen. Één van de meest opvallende shirts tijdens dit WK was het keepersshirt van Mexico keeper Jorge Campos. Destijds was niet adidas, maar Nike kledingsponsor van het nationale elftal van Mexico en was het merk van de swoosh dus verantwoordelijk voor het design van het keepersshirt van Jorge Campos. Mexico behaalde zowel tijdens het WK van 1994 als het wereldkampioenschap van 1998 de achtste finales.

Het WK 1994 Mexico keepersshirt van Jorge Campos werd gekenmerkt door de flitsende print in vrijwel alle kleuren van de regenboog. De onderkant van het shirt bestond uit een camouflage print in de kleuren rood/roze, geel, groen en blauw en de bovenkant van het keepersshirt van Campos werd gekenmerkt door de brede ruiten in deze kleuren. Verder had het shirt een opvallende opstaande retro polo kraag. Het Nike FC voetbalshirt voor 2019 is een moderne interpretatie van dit shirt. Dit shirt is geheel roze en bevat ook een all-over print. Echter deze all-over print bestaat uit kleine vakjes en ruiten die door elkaar heen lopen. De retro kraag is ingeruild voor een Vapor hals. Dit is een combinatie van een diagonale en rechte hals. Op de borst prijken de swoosh van Nike en het Nike FC logo in het zwart. Op het midden van het voetbalshirt staat de naam van de imaginaire club. Een ander kenmerk van het nieuwste template van Nike is de taping aan de binnenkant van de hals. Deze is zwart en loopt ook door over de achterkant van het shirt. De achterkant van het shirt is overigens geheel roze. Deze is ook gemaakt van een speciaal materiaal. Dit betreft mesh en dit zorgt voor een verbeterde afvoer van zweet en vocht. De nieuwe Nike FC voetbalshirts zijn dan ook weer uitgerust met de Dri Fit technologie van het Amerikaanse sportmerk. 

Check hieronder de foto’s van de roze NIKE FC voetbalshirts, die geïnspireerd zijn door de shirts van Campos. Check ook een afbeelding van het opvallende shirt van Campos! Bestel dit voetbalshirt exclusief in deze webwinkel! . Ook Copa Football lanceerde vorig jaar een product dat geïnspireerd was door het voetbalshirt van de Mexicaanse keeper. Deze muts bestel je in deze winkel!