NIKE FC lanceert Paris Saint Germain gerelateerde retro voetbalshirts

Nike is dit jaar dertig jaar kledingsponsor van Paris Saint Germain. Nu staat de club bij Nike al hoog in het vaandel als het om special editions gaat. Bijna maandelijks lanceert het Amerikaanse sportmerk wel een limited edition product van de club. Met name de Champions League collectie onder het label van Jordan Brand was en is een regelrecht succes. Deze week is er weer een klein hoofdstuk aan de limited edition voetbalshirts van PSG toegevoegd. Nike heeft namelijk ter ere van de 30 jarige samenwerking een speciaal voetbalshirt uitgebracht, gebaseerd op de iconische tenues van de jaren ’70. Dit keer betreft het een voetbalshirt van NIKE FC, de imaginaire voetbalclub van Nike.



Het nieuwe Nike FC x Paris Saint Germain voetbalshirt is overwegend blauw en bevat een zogenaamde glitch print in een brede verticale band over het midden van het tenue. Deze print bestaat uit kleine vakken in verschillende tinten blauw en prijkt ook op de mouwen. Het shirt heeft ook een echte jaren ’90 kraag. De hals is recht met een rood vlak en twee diagonale lijnen in het rood/wit. Ook de gevouwen kraag bevat deze kleuren en de bies aan de onderkant van de mouwen heeft ook dit design. Op het midden van het NIKE FC voetbalshirt prijkt de naam van de club (NIKE F.C) en daarboven staat de tekst: ‘’La victoire’’ (de overwinning). De rechter borst is uitgerust met een rode swoosh van Nike en de andere borst bevat het speciale NIKE FC vintage embleem. Het shirt bevat ook een kenmerk van het Vapor template van Nike. De achterkant van het tenue bevat in de nek een rode taping. In de hals zijn ook nog drie sterren verwerkt en deze sterren verwijzen naar de samenwerking tussen Nike en PSG de afgelopen dertig jaar. 

Nike heeft ook nog een speciaal NIKE F.C. uitshirt met hetzelfde template uitgebracht. Dit shirt is overwegend oranje met hetzelfde glitch effect over het midden van het tenue en de mouwen. De kraag en hals van het shirt zijn blauw/wit en hetzelfde geldt voor de bies aan de onderkant van de mouwen. Deze kleurencombinatie wordt door Nike ‘’Guava Ice/White/Pacific Blue" genoemd.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van deze vette retro shirts. Retro shirts van Paris Saint Germain zijn overigens helemaal hot! Een aantal geleden lanceerde het merk Cruyff Classics ook al een speciaal retro shirt van PSG. Dit betrof een shirt waarin Johan Cruyff twee wedstrijden voor de Parijzenaren gespeeld heeft.

Wil je het nieuwe Nike FC x PSG voetbalshirt kopen? Bestel het exclusief in deze SHOP!