7 oktober 2019

Red Star Paris lanceert tatoeage als 3e voetbalshirt voor 2019-2020

De Franse club Red Star FC heeft afgelopen week wel een heel apart ''voetbalshirt'' voor 2019-2020 gelanceerd. Normaliter zouden we niet veel aandacht besteden aan de voetbalshirts van een club op het derde niveau van Frankrijk. Dit ''voetbalshirt'' is zo speciaal dat we het niet onbesproken mogen laten. Red Star Paris is in 1897 opgericht en staat met name bekend om haar creatieve marketingstunts en de supporters. Adidas is kledingsponsor van de club uit de Franse hoofdstad en hoofdsponsor van de club is het lifestyle magazine VICE.

Het nieuwe 3e voetbalshirt of alternatieve uitshirt van Red Star FC is ook weer één in de categorie marketingstunt! Het 3e shirt is namelijk geen voetbalshirt, maar een tatoeage. Red Star FC geeft op haar website aan dat het lanceren van een officiële club tatoeage in lijn ligt van de filosofie van de club: ''Het 3e voetbalshirt is een tatoeage om ter hoogte van het hart aan te brengen.'' De marketingstunt komt een maand na de controversie die er is ontstaan over de andere Red Star FC voetbalshirts voor 2019-2020. Het nieuwe thuisshirt van Red Star FC is dit seizoen namelijk een combinatie van groen en zwart, in plaats van groen en wit. Ook is men ontevreden over de kleuren van het nieuwe uitshirt. Deze is roze/wit. Bovendien zijn beide voetbalshirts geïnspireerd door het standaard adidas TIRO template.

Het ''3e voetbalshirt'' werd afgelopen week gratis weg gegeven aan de supporters tijdens een een wedstrijd van de club. Dit betreft overigens een fake tatoeage, die van tijdelijke aard is. De tatoeage kan bovendien in de clubshop van de Franse club gekocht worden voor een prijs van slechts € 0,50. Wij zouden het toejuichen als de spelers van Red Paris in een uitwedstrijd deze winter in het 3e shirt gaan spelen! 

Ben je toevallig fan van Red Star Paris FC? Check dan een gaaf retro voetbalshirt of trainingsjack in deze SHOP! Helaas kun je daar niet de tattoo kopen.