3 februari 2021

Red Star FC retro voetbalshirt 1990-1991

COPA Football heeft weer een nieuw retro voetbalshirt aan het assortiment toegevoegd. Dit keer betreft het een voetbalshirt van een Franse club en wel één die op het derde niveau van Frankrijk acteert, maar daarom niet minder belangrijk. COPA heeft namelijk het Red Star FC voetbalshirt van het seizoen 1991-1992 opnieuw gelanceerd. Sinds een aantal jaar heeft het Nederlandse retro merk een samenwerkingsverband met de cultclub uit de Franse hoofdstad, waaruit eerder al een jaren ’70 retro shirt en trainingsjack uit voortvloeiden.

In 1991-1992 had Red Star Paris nog een andere naam, namelijk AS Red Star ’93. In dit seizoen bivakkeerde ‘’L'Étoile rouge’’ op het tweede niveau van Frankrijk (Ligue 2) en had men de ambitie om na 15 jaar afwezigheid weer terug te keren op het hoogste niveau van Frankrijk. In 1975 speelde de club namelijk voor het laatst op het hoogste niveau. De promotiepretenties ten spijt, de club eindigde namelijk om een dertiende plek. In de Coupe de France, die de club tot dan toe vijf keer gewonnen had, ging het de club wel voor de wind. Met spelers als Susic, Rodionov en Marlet behaalde de club de kwartfinale van de Franse beker, waarin uiteindelijk AS Cannes te sterk bleek te zijn.

In 1991-1992 was adidas nog kledingsponsor van Red Star Paris FC. Momenteel is adidas ook weer kledingsponsor van de Parijzenaren. Het Red Star Paris FC retro voetbalshirt van COPA heeft hetzelfde design als het tenue van destijds, met uitzondering van het adidas logo. Het voetbalshirt is groen en wordt gekenmerkt door de jacquard van verticale banen. De mouwen van het voetbalshirt zijn wit en bevatten groene blokken. Verder is het tenue uitgerust met een brede witte v-hals. Op het midden van het tenue prijkt het logo van de sponsor van 1991-1992: RTL. Op de linkerborst van het nieuwe COPA Football X Red Star voetbalshirt 1991-1992 staat de badge van de Franse voetbalclub. Evenals begin jaren ’90 is het COPA Football retro shirt gemaakt van polyester. Check hieronder nog meer gave marketingafbeeldingen van dit opvallende retro shirt. Afgelopen zomer lanceerde de club en adidas overigens ook al opvallende voetbalshirts.

Red Star FC retro voetbalshirt bestellen

Het Red Star FC voetbalshirt 1991-1992 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel. Dit voetbalshirt kun je alleen voor volwassenen bestellen (maten S, M, L, XL en XXL) en heeft een prijs van € 74,95. In deze winkel kun je het voetbalshirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt een speciale retro bedrukking gebruikt, die Red Star ook had in de jaren ’90.

Bestel je Red Star FC retro shirt direct in deze SHOP!

Red Star FC voetbalshirt 1991-1992