5 november 2018

Het Red Star FC retro voetbalshirt van de jaren 70

Paris Saint Germain is niet de enige voetbalclub van Parijs! Red Star Paris is namelijk de cultclub van de Franse hoofdstad. Laat het Nederlandse retro voetbal merk Copa Football nu net verantwoordelijk zijn voor de retro voetbalshirts van de club uit Parijs, die haar thuiswedstrijden speelt in het Stade Bauer. Red Star Paris is één van de eerste Franse voetbalclubs en is in 1897 opgericht. De club was bovendien mede verantwoordelijk voor de oprichting van de Franse voetbalcompetitie in 1932 en speelde in haar rijke historie een aantal keer op het hoogste niveau van Frankrijk. Dit zijn korte periode geweest: 1939-1943, 1944-1948, 1965-1966, 1967-1973 en 1974-1975. Momenteel speelt Red Star FC haar wedstrijden in Ligue 2, waar het strijdt tegen degradatie.

Red Star FC COPA Football retro shirt 1970-1971

Na vorig jaar al een uniek retro trainingsjack uitgebracht te hebben, is er nu een nieuw retro voetbalshirt door COPA en de Franse club gelanceerd zijn. Dit shirt is geïnspireerd door het voetbalshirt van de jaren ’70, een periode waarin de club op het hoogste niveau van Frankrijk speelde. Eind jaren ’60/begin jaren ’70 stond trainer Marcel Tomazover aan het roer bij de club uit Parijs en onder leiding van de Franse coach eindigde Red Star FC op een knappe dertiende plaats. In de roerige transferzomer die volgende vertrokken de absolute sterren van de club. Middenvelder Yves Herbert vertrok na één seizoen naar Stade de Reims en aanvaller Jacky Vergnes vertrok naar Olympique Nimes. Twee nieuwe sterren werden aan de selectie toegevoegd. Middenvelder Jacques Simon, die in 1966 deel uit maakte van Les Bleus, kwam van Bordeaux en ook aanvaller Walter Ferreira maakte de overstap naar Red Star Paris. Het succes van het jaar ervoor kon niet geëvenaard worden. Red Star streed het gehele seizoen tegen degradatie en eindige aan het eind van het seizoen 1970-1971 op een veilige vijftiende plaats.

Het nieuwe retro shirt van COPA Football is vooral geïnspireerd door het shirt van deze beginjaren. Het voetbalshirt is geheel in stijl van de clubkleuren van Red Star FC. De body van het voetbalshirt is groen en verder wordt het shirt gekenmerkt door de witte accenten. Deze komen terug in de brede v-hals en in de mouwen. De linker borst van het voetbalshirt is uitgerust met een vintage badge van de club. Evenals de shirts van de jaren ’70 is het retro shirt van Red Star FC gemaakt van katoen en zoals we van COPA gewend zijn worden de retro shirt geleverd in een luxe cadeaubox van de het merk dat ook de retro shirts van clubs als Juventus, Inter Milan, AS Roma en Barcelona verzorgt.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe voetbalshirt of check ook het Red Star Paris retro jack!

Red Star FC retro voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Red STAR FC retro voetbalshirt van de jaren ’70 kan je per direct bestellen in de onderstaande winkel. De prijs van het shirt is € 59,95 en deze is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. In deze webshop kan je het shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Red Star Paris voetbalshirt in deze SHOP!