31 januari 2017

COPA - Red Star Paris retro trainingsjack 1963

COPA heeft een nieuw retro jack in het assortiment. Dit keer hebben ze het trainingsjack van Red Star FC uit 1963 nieuw leven ingeblazen. In deze blog bespreken we het unieke trainingsjack van een unieke voetbalclub uit Parijs. We bespreken eerst de geschiedenis van dit nieuwe legendarische retro jack en daarna bespreken we het design. In samenwerking met Red Star FC heeft COPA dit voetbaljack gefabriceerd.

Red Star F.C. is een Franse voetbalclub welke in het jaar 1897 opgericht werd door Jules Rimet. De naam van de club was Red Star Line, verwijzend naar de Belgische trans-Atlantische rederij. De club is een aantal keer gefuseerd met andere clubs en ook de kleuren van het tenue veranderde mee. Door een fusie met Olympique Paris veranderede de naam naar Red Star Olympique en een aantal jaren later veranderde de clubkleuren naar het huidige groen en wit (die oorspronkelijk van Olympique Paris waren). In 1932 was de club medeoprichter van de moderne Franse competitie en werd de club professioneel. In het eerste jaar degradeerde de club naar de tweede klasse, maar promoveerde direct het jaar erna. Na de oorlog promoveerde en degradeerde de club enkele keren en werd de club enkele keren uitgesloten van profvoetbal, maar mocht de club na één seizoen weer terugkeren. In 1965 promoveerde de club weer terug naar de hoogste klasse, maar de terugkeer ging slecht en Red Star werd laatste. Met een zestiende plaats in de tweede klasse leek het voortbestaan van de club desastreus te worden, maar de redding kwam van Toulouse FC. Deze club verkocht haar spelers, staf en plaats in de eerste klasse aan Red Star. Hierna kreeg de club de naam Red Star Football Club. In de geschiedenis van de club werd de Franse beker vijf keer veroverd, de eerste keer was in 1921, ook in de jaren 1922 en 1923 werd de Coupe de France gewonnen. Ook in de jaren 1928 en 1942 mocht Red Star de beker mee naar huis nemen.

Red Star Paris retro trainingsjack 1963

Het Red Star FC retro jack welke gebaseerd is op het jack uit 1963 is overwegend zwart met groene en witte details. Deze details komen terug op de baseball kraag en de biesjes. De kraag en de biesjes zijn groen met dunnen witte streepjes. Op de linkerborst staat de naam van de club Red Star FC. De andere borst is voorzien van het logo van de club uit Parijs met daarop uiteraard een rode ster. Het Red Star voetbaljack is gemaakt van 50% katoen en 50% polyester.

Check hieronder de foto's van het unieke retro trainingsjack van Red Star FC welke door het merk COPA opnieuw is gelanceerd. Dit jack is te koop voor € 74,95 in de sportfashion shop van Sportus.nl.

Koop het Red Star Paris retro trainingsjack 1963 hier... en geef hieronder je mening!


Red -Star -FC-Paris -retro -jack -1963

Red -Star -FC-Paris -retro -jacket -1963