Racing Club de Avellaneda lanceert retro shirt ter ere van de wereldbeker in 1967

We hebben de herfstmaanden hoogstpersoonlijk uitgeroepen als ''retro of vintage'' maand. Die trend is ook naar Zuid Amerika overgewaaid. In Argentinië heeft Racing Club de Avellaneda een uniek voetbalshirt gelanceerd. Dit shirt is een ode aan het winnen van het WK voor clubteams, de Intercontinental Cup, vijftig jaar geleden. In de finale versloeg de club uit Avellaneda Europa Cup I winnaar Celtic over drie wedstrijden. Voor het Zuid Amerikaanse voetbal was dit een primeur, omdat dit de eerste keer was een Argentijnse club het WK voor clubteams won. Het nieuwe shirt van Racing Club heeft hetzelfde design als het voetbalshirt van destijds en is door het Italiaanse sportmerk Kappa geproduceerd. Het merk is namelijk de kledingsponsor van de club die in 1967 zowel de Copa Libertadores en de wereldbeker won. In het verleden hebben spelers als Sergio Romero, Diego Simeone, Luciano Vietto, Diego Milito en Claudio Lopez de club gediend.

Het retro shirt van Racing Club heeft een echt vintage design en is ook nog eens in stijl van de Argentijnse kleuren, wat ook de clubkleuren van Racing Club zijn. Het shirt wordt gekenmerkt door de licht blauwe en witte verticale banen over het shirt. Verder is het shirt uitgerust met een klassieke polo kraag in het wit. Ook de linker borst bevat een klassiek detail. Hier bevindt zich namelijk een wit borstzakje, waarin het logo van de club is verwerkt in dezelfde kleur. Dit betreft het logo van destijds. De rechter onderkant van het shirt bevat een uniek embleem. In dit logo is de tekst: ''EL PRIMER CAMPEON MUNDIAL – 50 ANNIVERSARIO'' verwerkt. De linker onderkant van het shirt is ook uitgerust met een speciaal label met verwijzingen naar het winnen van de cup. Bovendien betreft het shirt een limited edition versie, waardoor in dit label ook staat om het hoeveelste shirt het gaat. Het voetbalshirt van de tegenstander in de finale van de wereldbeker, Celtic, staat overigens ook in het teken van het succes van 1967. 

Tot zover de details! Dit shirt kan je alleen bestellen in de online shop van de Argentijnse club. Wil je andere voetbalshirts van Argentijnse clubs kopen? Check het dan in deze SHOP.

Ben je juist op zoek naar vintage shirts uit de jaren '60, '70 en '80? Dan moet je zeker een kijkje nemen in deze online winkel!