Racing Club lanceert speciaal Copa Sudamericana voetbalshirt voor 2019

De Argentijnse voetbalclub Racing club heeft in samenwerking met Kappa een nieuw 3e shirt voor komend seizoen uitgebracht. Dit shirt wordt met name gedragen tijdens de wedstrijden in de Copa Sudamerica dit seizoen. De Copa Sudamericana is de Europa League van Zuid Amerika. De Argentijnse topclub draagt het shirt voor het eerst in de wedstrijd tegen Corinthians dit weekend. Bovendien wordt het nieuwe shirt gedragen in een aantal wedstrijden in de Argentijnse competitie dit seizoen.

Het nieuwe Racing Club Avellaneda voetbalshirt is licht bluaw en wordt gekenmerkt door een print van een kruis over de voorkant van het shirt. Dit kruis heeft een net iets donkerdere tint blauw. Het kruis is verdeeld in dunnere strepen en dit design is weer geïnspireerd door de banen uit het logo van de Argentijnse club. Verder is het shirt uitgerust met een ronde hals, welke aan de achterkant wit is. De mouwen hebben dezelfde tint blauw als het kruis en op de mouwen prijken ook de trademark tekens van Kappa. Het logo van het Italiaanse sportmerk prijkt op de rechter borst. Kappa is sinds 2017 kledingsponsor van ''La Academia.'' De andere borst is uitgerust met het embleem van de in 1903 opgerichte club die haar thuiswedstrijden speelt in het Estadio Presidente Juan Domingo Peron. Op het midden van het tenue staan de initialen: RCA. De achterkant van het shirt bevat aan de achterkant ook deze letter met het logo van Kappa. Op de mouwen staat sponsor Banco Ciudad. Verder bevat het shirt nog een speciaal detail. De onderkant van het tenue bevat een gouden ster, welke verwijst naar de zogenaamde Heptacampeonata. Honderd jaar geleden werd de club maar liefst zeven keer achter elkaar kampioen van Argentinië (1913, 1914, 1915, 1916, 1917, 1918 en 1919). Geen een Argentijnse club heeft dit ooit nog herhaald. De binnenkant van de hals is ook nog uitgerust met de naam van de Argentijnen. Het tenue wordt compleet gemaakt door een licht blauw broekje en licht blauwe kousen met witte accenten. Racing Club staat overigens bekend om haar vette voetbalshirts. In oktober lanceerde de club het zogenaamde Academia voetbalshirt!  Of check ook de nieuwe tenues voor 2019! 

Dit shirt is door Racing Club en Kappa in een limited edition uitgebracht en dus maar beperkt beschikbaar. Ben je op zoek naar andere merchandising om de club mee aan te moedigen? Check het dan in deze winkel!