Racing Club de Avellaneda LA ACADEMIA voetbalshirt 2018

Racing Club de Avellaneda en Kappa hebben een special edition voetbalshirt gelanceerd. Dit shirt staat geheel in het teken van de bijnaam van Racing Club. De bijnaam van Racing is ''La Academia.'' Deze bijnaam ontstond in de eerste 22 jaren levensjaren van de club. Herin werd het namelijk negen keer kampioen, waarvan zeven keer op rij. Sindsdien heeft de club als bijnaam de ''Academie van het Argentijnse voetbal.'' Wil je alles weten over het special edition voetbalshirt van Kappa? Check hieronder de details.

Het special edition Racing Club voetbalshirt is geheel in stijl van de clubkleuren van de club en heeft verschillende kleuren blauw. De bovenkant van het shirt is licht blauw en bevat een design van ruiten. Daaronder bevindt zich ook een licht blauwe band met ruiten en de onderkant van het shirt bevat een navy blauw vlak. In dit vlak is een afbeelding van een professor verwerkt, wat natuurlijk verwijst naar de bijnaam van Racing Club de Avellaneda: La Academia. In de print is ook het eerste logo van de club verwerkt, welke gekenmerkt wordt door de initialen van de club. Deze initialen staan ook op het midden van het voetbalshirt: RCA. Het logo van Kappa versiert de rechter borst en de mouwen en de linker borst bevat het logo van Kappa. Sponsor Banco Ciudad staat op de mouwen. Verder is het tenue uitgerust met een ronde hals en een kleine opstaande kraag. De binnenkant van de kraag bevat de naam van de Argentijnse club, die in 1967 de Copa Libertadores won en wereldkampioen werd. Het special edition shirt wordt compleet gemaakt door een blauw broekje en blauwe kousen met licht blauwe accenten.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het La Academia voetbalshirt van Racing Club, waarin de Argentijnen maar een beperkt aantal wedstrijden spelen.

Het nieuwe Racing Club voetbalshirt kan je alleen in de clubshop bestellen. Ben je op zoek naar andere voetbalshirts van Zuid Amerikaanse clubs? Check het dan in deze SHOP

of check retro shirts van Zuid Amerikaanse clubs in deze winkel!