20 augustus 2020

PSV 3e voetbalshirt 2020-2021

PSV heeft naast het reguliere uitshirt dit seizoen ook een alternatief uitshirt of 3e shirt. Dit voetbalshirt is vandaag officieel gelanceerd door de Eindhovenaren en de nieuwe kledingsponsor Puma. Dit is het tenue waarin de Eindhovenaren met name de uitwedstrijden in Europa en de KNVB Beker spelen dit seizoen. Daarnaast speelt de club van trainer Roger Schmidt in dit nieuwe tenue een aantal uitwedstrijden in de Eredivisie. Dit is vooral het geval wanneer het tenue van het thuisspelende elftal qua kleuren teveel overeenkomsten heeft met het PSV uitshirt.

Zwart PSV uitshirt 2020-2021

Het nieuwe tenue van PSV werd door de club en Puma vandaag rond zonsondergang gepresenteerd en dat was niet zonder reden. Het tenue is namelijk een ode aan het GLOW lichtfestival in Eindhoven, het evenement dat het najaar oplicht wanneer de zon ondergaat. Het lichtfestival wordt sinds 2006 jaarlijks in de stad georganiseerd en trekt kunstenaars en designers over de hele wereld, die op het evenement hun lichtkunstwerken presenteren. Deze kunstwerken worden geprojecteerd op gebouwen en pleinen, zo ook rondom het Philips Stadion. 

Verantwoordelijk voor het design van het tenue is Puma. Het Duitse sportmerk neemt vanaf dit seizoen het stokje over van Umbro, dat sinds 2015 de tenues en trainingskleding van de club verzorgde. Het contract tussen Puma en PSV duurt in ieder geval tot de zomer van 2025. Qua template betreft het nieuwe derde tenue van de Eindhovense club helaas een standaard template, namelijk het Goal template. Dit is hetzelfde template als het merk gebruikt voor het Valencia uitshirt 2020-2021. Het tenue is geheel zwart en wordt gekenmerkt door een all-over print van dunne, diagonale en horizontale strepen, welke samen een hexagon (zeshoek) patroon vormen. Het overgrote deel van deze strepen is grijs, maar in het patroon zijn ook een aantal oranje strepen verwerkt. Deze opvallende strepen zijn dus een eerbetoon aan het GLOW festival. Verder is het PSV 3e shirt voorzien van een toelopende V-hals in het wit. Als verwijzing naar de clubkleuren van de Brabantse club bevat het tenue ook rode details. Zo is de band aan de onderkant van de mouwen onder andere rood. Op de rechterborst en de mouwen prijkt het Puma logo en op de linkerborst staat het logo van PSV. Dit logo heeft een kleine metamorfose ondergaan. Sinds dit jaar gebruikt men een ander lettertype voor de naam en het oprichtingsjaar van de club in het clublogo. Verder is er niets aan het embleem veranderd. Het midden van het nieuwe PSV voetbalshirt is weer voorzien van het logo van hoofdsponsor Metropoolregio Brainport Eindhoven. Het samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven is sinds 2019 hoofdsponsor van de 24-voudig kampioen. In de nek op de achterkant van het tenue is de naam van de stad verwerkt en de linkermouw bevat traditiegetrouw de officiële Philips badge. 

Het PSV 3e tenue 2020-2021 wordt dit seizoen waarschijnlijk gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten een brede rode taping. Op de broekjes staan ook weer de logo's van de club en Puma. De kousen van het 3e tenue hebben dezelfde kleurencombinatie. Zoals alle voetbalshirts van Puma, zijn ook de nieuwe PSV tenues uitgerust met de Puma Dry Cell technologie, welke zorgt voor een perfecte ventilatie en vochtafvoer. Check hieronder de eerste afbeeldingen van het mogelijke, nieuwe tenue. Of dit ook echt het nieuwe tenue wordt, weten we pas in juli. Vanaf dan gaat het contract tussen de club en Puma vanaf 1 juli ingaat. Check ook de informatie over het PSV thuisshirt 2020-2021. 

PSV voetbalshirt bestellen

Het PSV 3e voetbalshirt 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen voor volwassenen en voor kinderen. De prijs van het voetbalshirt is € 84,95 voor volwassenen en € 69,95 voor kinderen. De tenues zijn beschikbaar in de maten 128, 140, 152, 14 en 176 voor kinderen en de maten S, M, L, XL en XXL voor volwassenen. De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In de onderstaande winkels vind je ook de nieuwe trainingskleding van de Brabantse club en kun je de tenues laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel je PSV 3e voetbalshirt vanaf nu in deze SHOP! 

of deze winkel!

PSV 3e shirt 2020-2021

PSV 3e tenue 2020-2021

PSV 3e voetbalshirt 2020-2021