Dit is het PSV X Phlips Celebration voetbalshirt

PSV heeft in samenwerking met kledingsponsor Puma een speciaal voetbalshirt gelanceerd ter ere van de 110 jarige samenwerking met Philips en dus ook het 110 jarig bestaan: het PSV X Philips Celebtration voetbalshirt. PSV werd op 31 augustus 1913 opgericht onder de naam Philips Sportvereniging als sportvereniging van de medewerkers van Philips. Het Celebration voetbalshirt betreft een mash-up voetbalshirt en is een mix van zes verschillende tenues, die de Eindhovenaren in het verleden gedragen hebben.

Het PSV X Philips Celebration voetbalshirt heeft hetzelfde template als het PSV thuisshirt 2023-2024. Het voetbalshirt is volledig rood en bevat een all-over print van verschillende geometrische vormen. De linker onderkant van het voetbalshirt bevat een design van blokken, geïnspireerd door de blokken op de mouwen van het PSV thuisshirt van het seizoen 2012-2013. Daarnaast bevindt zich een design van verticale banen. Het voetbalshirt bevat bovendien elementen van het thuisshirt van 1995-1996, 1996-1997 en 1997-1998. Het thuisshirt van het seizoen 1995-1996 was rood met een horizontaal wit blok met daarin het logo van Philips en daaronder verticale witte banen. Het thuisshirt van het seizoen 1996-1997 was rood met een design van verticale golven en het thuisshirt van 1997-1998 was rood met een design van witte pinstripes. Dit zijn onder andere de voetbalshirts waarin Ronaldo en Luc Nilis furore maakten bij PSV. Ook de brede rood/witte banen van het PSV thuisshirt 1998-2000 zijn verwerkt in het Celebration voetbalshirt van de Eindhovenaren. Deze voetbalshirts werden geproduceerd door Nike, dat van 1995 tot 2015 de kledingsponsor was van PSV.  Het Celebration voetbalshirt heeft bovendien elementen  van één van de voetbalshirts van adidas. Adidas verzorgde van 1976 tot 1995 de tenues van PSV. Het voetbalshirt van het seizoen 1994-1995 werd gekenmerkt door de verticale rode banen, die geflankeerd werden door dunnere rode lijnen.

Het PSV X Philips Celebration voetbalshirt heeft een v-hals en bevat op de rechterborst en de mouwen het logo van Puma. De linkerborst is uitgerust met het clublogo en op het midden van het voetbalshirt heeft hoofdsponsor Metropoolregio Brainport Eindhoven natuurlijk plaats gemaakt voor het logo van Philips. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte sokken.

Dit special edition voetbalshirt kun je alleen bestellen in de officiële fanshop van de club. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) heeft dit voetbalshirt een prijs van € 89,95. Check andere PSV voetbalshirts exclusief in deze SHOP! 

Dit is het PSV X Phlips Celebration voetbalshirt
Dit is het PSV X Phlips Celebration voetbalshirt
Dit is het PSV X Phlips Celebration voetbalshirt
Dit is het PSV X Phlips Celebration voetbalshirt
Dit is het PSV X Phlips Celebration voetbalshirt