Portland Timbers thuisshirt 2019-2020

Portland Timbers en adidas hebben het nieuwe thuisshirt voor 2019 en 2020 uitgebracht. In dit voetbalshirt speelt Portland Timbers de Major League Soccer wedstrijden in het Providence Park gedurende dit seizoen. Dit shirt wordt zowel dit seizoen als volgend seizoen gedragen. Portland Timbers krijgt geen nieuw uitshirt. De club draagt komend seizoen namelijk hetzelfde uitshirt als in 2018. Zoals van alle clubs in de Amerikaanse competitie verzorgt adidas de tenues van ‘’The Timbers.’’ Het nieuwe tenue bevat weer verschillende details, die we hieronder bespreken.

Het nieuwe Portland Timbers thuisshirt voor 2019-2020 bevat het zogenaamde ‘’hooped’’ design, dat we ook kennen van het voetbalshirt van Celtic. Het shirt bevat namelijk horizontale groene banen. Deze banen hebben twee tinten groen. Verder bevat het tenue witte accenten. Deze zijn te vinden in de band achter de v-hals en in de bies aan de onderkant van de mouwen. De binnenkant van de hals bevat een deel van het clublied van de club uit Oregon: ‘’We’ll sing for you Timbers – Til you Finish the fight.’’ Deze zin wordt geflankeerd door een hamer en dit betreft natuurlijk de hamer uit het clublied van The Timbers. Ook de achterkant van het shirt bevat onder de nek twee gekruiste hamers. Verder bevat het tenue ook gouden details. Zo is het logo van hoofdsponsor Alaska Airlines goud en geldt hetzelfde voor een subtiele lijn in de hals en in de bies. Op de borst prijken de logo’s van adidas en van de in 2009 opgerichte club. De mouwen van het tenue zijn uitgerust met de officiële Major League Soccer badges. Deze badges zijn geheel in stijl van de kleuren van het nieuwe thuistenue en zijn groen/wit/goud. De drie strepen van adidas bevinden zich aan de zijkanten van het tenue en zijn ook goud. Het nieuwe thuisshirt wordt compleet gemaakt door een groen broekje met aan de zijkanten gouden adi strepen. De kousen van het tenue hebben ook weer deze kleurencombinatie. Uiteraard zijn de nieuwe Portland Timbers voetbalshirts weer uitgerust met de Climalite technologie van adidas, voor een optimale prestatie. Check hieronder nog meer foto’s van de tenues die vanaf nu gedragen worden door spelers als Ebobisse, Valeri, Ridgewell, Blanco, Asprilla en nog meer spelers en check bovendien het uitshirt van dit seizoen. 

Helaas is het vrij lastig om de voetbalshirts van Major League Soccer clubs in Europa te bemachtigen. Ben je toch op zoek naar MLS tenues? Check het dan exclusief in deze winkel!