Patta X Ennerre Napoli voetbalshirt

We schreven vorige week al een artikel over het feit dat het Italiaanse sportmerk Ennerre back in business is. Dat wordt nu ook bevestigd door de samenwerking die de Italianen zijn aangegaan met Patta. Vandaag lanceerden Patta en Ennerre een speciaal retro voetbalshirt, geïnspireerd door het Napoli voetbalshirt van het seizoen 1988-1989, het jaar waarin Napoli de UEFA Cup won ten faveure van Vfb Stuttgart.

Ennerre is het merk van voormalig voetballer Nicola Raccuglia, dat vooral in de jaren '80 kledingsponsor was van een aantal Italiaanse voetbalclubs zoals Napoli, AS Roma, Fiorentina en AC Milan. Nadat het merk begin jaren '90 verdween is het nu weer terug. Aan de kwaliteit van de retro voetbalshirts van NR is niks veranderd. Sterker nog, de shirts zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als eind jaren '80. Destijds werden de voetbalshirts door Ennerre gemaakt van acryl. Het Napoli voetbalshirt van 1988-1989 was overigens het laatste tenue dat men produceerde van acryl. Gezien het feit dat andere merken de tenues maakten van polyester en dit een betere invloed had op de performance van spelers, stapte Ennerre eind jaren '80 ook op over polyester voetbalshirts.

Het Ennerre X Patta retro voetbalshirt is dan ook geproduceerd op de authentieke manier zoals we die van Ennerre kennen. Het shirt bestaat voor 100% uit acryl en is in twee maten beschikbaar, enerzijds de maten S, M en L en anderzijds de maten XL en XXL. De reden hiervan is dat acryl zich perfect aanpast aan de vorm van het lichaam en daarom getailleerd valt. In alles doet het tenue denken aan het Napoli voetbalshirt van eind jaren '80. Eind jaren '80 was MARS nog de hoofdsponsor van de club uit Napels. Dit logo in ingeruild voor het logo van Patta. Het ''sponsorlogo'' heeft nog wel dezelfde stijl en lettertype als het Mars logo. Op de linkerborst van het Patta X Ennerre shirt is een geborduurd NR logo aangebracht in de iconische groen/witte kleurencombinatie van het Italiaanse merk. De linkerborst bevat een rubberen Patta Panter badge in plaats van het traditionele clublogo van Napoli. Een ander detail bevindt zich nog op de achterkant van het voetbalshirt. Hier staat een nummer 10, het rugnummer van Maradona bij ''I Partenopei.'' Dit nummer is met een zigzag steek op het tenue vast genaaid.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Patta X Ennerre voetbalshirt. Dit retro shirt is vanaf woensdag 10 juni beschikbaar in de Patta app en bovendien beschikbaar in de Patta stores in Amsterdam en Milaan en de online shop. De prijs van dit shirt is maar liefst € 220,-. Ben je op zoek naar het authentieke Napoli voetbalshirt van Maradona? Check het dan in deze winkel!

Napoli Ennerre voetbalshirt Patta