6 december 2016

Orlando Pirates voetbalshirt 80 jarig bestaan

Orlando Pirates heeft in samenwerking met kledingsponsor Adidas een nieuw shirt gelanceerd ter ere van het 80 jarig bestaan van de club. De Zuid Afrikaanse club werd in 1937 opgericht en bestaat in 2017 80 jaar. In dit nieuwe shirt speelt Orlando Pirates een aantal uitwedstrijden in de Zuid Afrikaanse Premier Soccer League gedurende 2017. Het nieuwe shirt van Orlando Pirates is gebaseerd op een legendarisch shirt uit de geschiedenis van de club. Dit betreft het shirt van 1995. In 1995 won de club de Afrikaanse Champions League. In de finale van het toernooi werd ASIC Abidjan uit Ivoorkust over twee wedstrijden met 3-2 verslagen. We bespreken hieronder het design van het nieuwe shirt van de Pirates.

Groen Orlando Pirates shirt en tenue 80 jarig bestaan

Het nieuwe Orlando Pirates shirt ter ere van het tachtig jarig bestaan is geheel groen en wordt gekenmerkt door de tartan print over het gehele shirt. Deze print van ruiten zagen we eerder al terug komen in de Adidas voetbalshirts van landen als Bosnië Herzegovina, Oekraïne en Schotland. De ruiten op het shirt zijn licht groen, terwijl de omranding van de ruiten een iets donkerdere tint fel groen hebben. Verder wordt het shirt gekenmerkt door de crew neck met aan de achterkant een rode band. De drie strepen van Adidas staan aan de zijkanten van het shirt. Deze zijn zwart gekleurd. Het logo van het Duitse sportmerk Adidas prijkt op de rechter borst, terwijl het logo van de club uit Johannesburg op de linker borst staat. Boven het logo van de club prijkt een ster, welke ook verwijst naar de gewonnen Champions League van 1995. Hoofdsponsor VODACOM versiert het midden van het shirt van de club, die in 2012 voor het laatst kampioen van Zuid Afrika werd. Het nieuwe tenue van Orlando Pirates wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en groene kousen. Een aantal maanden geleden presenteerden de club en Adidas al de nieuwe Orlando Pirates shirts voor 2016-2017.

Zoals alle tenues van Adidas zijn ook deze shirts en tenues uitgerust met de Adidas Climacool technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. In deze tenues schitteren spelers als Makola, Ndoro, Memela en Matlaba. Check hieronder de foto's!

Het nieuwe Orlando Pirates voetbalshirt ter ere van het 80 jarig bestaan kan vooralsnog nergens gekocht worden. Check alle andere voetbalshirts voor 2017 in deze shop!

Orlando -Pirates -shirt -80-jarig -bestaan