Het Orlando Pirates CAF Champions League voetbalshirt 2019

Orlando Pirates heeft in samenwerking met kledingsponsor adidas een special edition voetbalshirt gelanceerd. Dit shirt wordt alleen gedragen in de Afrikaanse versie van de Champions League. Daarnaast wordt het tenue in 2019 als derde tenue gebruikt en wordt dit shirt komend jaar gedragen in de uitwedstrijden in de Zuid Afrikaanse competitie. Orlando Pirates is één van de twee Zuid Afrikaanse clubs die dit jaar deelneemt aan de TOTAL CAF Champions League. De laatste keer dat The Buccaneers deelnamen aan de Afrikaanse Champions League was in 2013. Toen behaalde de club uit Johannesburg de finale van het toernooi, maar verloor het de finale van de Egyptische club Al Ahly. Benieuwd naar het design van het nieuwe Orlando Pirates voetbalshirt? Lees het hieronder!

Het nieuwe Orlando Pirates CAF Champions League voetbalshirt heeft een vrij simpel design. De reden hiervan is dat het voetbalshirt is geïnspireerd door het voetbalshirt van 1995. In 1995 werd de club algeheel Afrikaanse kampioen. Dit toernooi was de voorloper van de huidige Afrikaanse Champions League. In de finale van het toernooi versloeg de club uit Johannesburg over twee wedstrijden de Ivoriaanse club ASEC Mimosas. Het shirt is namelijk geheel wit en de drie strepen van kledingsponsor adidas zijn dan ook bijna niet zichtbaar. Ze zijn er wel. Op de schouders van het shirt prijken drie adidas strepen. Bovendien bevat het tenue een v-hals. Op de borst van het shirt staan de logo’s van de club en adidas. Sponsor VODACOM versiert het midden van de tenues. Het tenue wordt compleet gemaakt door een geheel wit voetbalbroekje en witte kousen met ook weer witte trademark strepen van het Duitse sportmerk. We hebben ook nog een reactie van Orlando Pirates brand manager Tokoloho Moketsi: ‘’We hebben inmiddels een rijke historie opgebouwd en bestaan al meer dan 80 jaar. We hebben de afgelopen jaren weer wat geschiedenis toegevoegd aan het verhaal van Orlando Pirates. In lijn met de traditie die onze club groot gemaakt heeft en het vieren van eerdere successen, hebben we het shirt van ons elftal van 1995 opnieuw gelanceerd. Dit moet de toon zetten voor nog meer successen het komende seizoen.’’ Bob Maphosa, marketing manager bij adidas Zuid Afrika sluit hierbij aan: ‘’Het nieuwe 3e shirt van Orlando Pirates is een moderne intepretatie van een legendarisch shirt uit de geschiedenis van de club. Het shirt heeft een fantastische uitstraling voor een club met zo’n rijke geschiedenis. De club is steeds creatief op zoek naar manieren om nog beter te presteren.’’

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Orlando Pirates Champions League voetbalshirt voor 2018-2019 en check ook de andere voetbalshirts voor dit seizoen. Helaas kan dit shirt alleen in de clubshop van de Zuid Afrikaanse Premiership club gekocht worden. Ben je op zoek naar andere merchandising van de club? Check dan het overzicht hiernaast of hieronder of bestel het in deze winkel!