15 november 2015

Officiële bedrukking Spanje voetbalshirts 2016-2017

De officiële bedrukking voor de nieuwe Spanje voetbalshirts voor 2016-2017 is gelanceerd tegelijkertijd met de nieuwe shirts voor Euro 2016 en de periode 2016-2017. Dit betreft de bedrukking van de namen en nummers van de spelers van het nationale elftal op de achterkant van het voetbalshirts voor Euro 2016, maar ook het borstnummer en het nummer op de voetbalbroekjes van Spanje. Voor zowel het Spanje thuisshirt als het Spanje uitshirt hebben de Spaanse voetbalbond voor een andere stijl gekozen. In dit blog bespreken we de stijl van de officiële bedrukking voor beide shirts, maar ook de kleur, het font en verdere details. Uiteraard geven we ook aan waar je de voetbalshirts van Spanje met officiële bedrukking exclusief kunt kopen.

Officiële bedrukking Spanje thuisshirt Euro 2016

De bedrukking voor het Spanje thuisshirt 2016-2017 is zoals ieder jaar helder geel van kleur. Omdat het shirt van Spanje rood is, is er gekozen voor een contrasterende kleur als bedrukking op de tenues: geel. Het lettertype van zowel het rugnummer als de namen van de spelers is zoals we ook van Adidas gewend zijn vrij statig. Dit betreft het sans serif lettertype. Verder bevatten de nummers en letters nog een brede gele uitlijning. Daarnaast zijn zowel de namen als de nummers van de sterren van Spanje uitgerust met dunne gaatjes. Deze gaatjes moeten zorgen voor ventilatie. Wat altijd opvalt aan de bedrukking van nationale teams, waarvan Adidas kledingsponsor is, is dat de bedrukking niet is uitgerust met het logo van de voetbalbond. Clubs hebben vaak aan de onderkant van het rugnummer het logo van de club verwerkt, maar bij de landenteams van Adidas is dit niet het geval. Zowel het borstnummer als het shortnummer zijn groter in formaat dan op voorgaande tenues van het nationale elftal. Het borstnummer staat op het midden van de borst en het nummer op de short staat op de linker pijp.

Officiële bedrukking Spanje uitshirt Euro 2016

De bedrukking voor het nieuwe Spanje uitshirt voor Euro 2016 en het EK is anders dan die voor het thuisshirt. Allereerst heeft deze bedrukking een andere kleur. Omdat dit shirt overwegend wit is, is voor een rode printing op de achterkant gekozen. Deze printing heeft een wat rauwere uitstraling dan de bedrukking voor het thuisshirt. Daarnaast is de printing voorzien van een spray-achtig laagje, wat het een beetje een vintage uitstraling geeft en het lijkt alsof de bedrukking gebroken is. Wel is er gebruik gemaakt van hetzelfde lettertype voor de spelersnamen, rugnummers en borstnummers als op het thuisshirt, het sans serif lettertype. De printing voor het uitshirt bevat daarnaast een witte uitlijning. Check hieronder de foto's van de officiële bedrukking voor de Spanje Euro 2016 voetbalshirts.

Check hieronder een overzicht van welk rugnummers & borstnummer de spelers van het nationale elftal dragen tijdens het EK.

Spanje voetbalshirt met officiële bedrukking kopen

Het Spanje thuisshirt, uitshirt en keepersshirt voor 2016-2017 kan je per direct met de officiële bedrukking kopen. Dit kan zowel met de bedrukking van sterren als De Gea, Ramos, Torres, Busquets, Isco, Mata, Iniesta, Costa, Pedro en Fabrgeas als met de bedrukking van een eigen naam en nummer. De extra prijs van deze bedrukking is € 15,- – € 20,-. Directe levering en gratis verzending. Check ook het overzicht hiernaast met andere Spanje producten die je kan kopen.

Koop het Spanje shirt met officiële bedrukking in de Officiële Adidas Spanje shop!

of in de grootste Spanje fanshop!


Bedrukking -spanje -thuisshirt -euro -2016

Officiele -bedrukking -spanje -uitshirt -2016-2017


Rugnummers Spanje Euro 2016-2017

Check hieronder het overzicht van de rugnummers, welke de spelers van het nationale elftal van Spanje dragen tijdens het EK. Tijdens de kwalifcatie- en oefenwedstrijden voor het WK zullen de spelers van het nationale elftal weer andere nummers dragen.  

Keepers
1    Iker Casillas
13    David de Gea
23    Sergio Rico
Verdediging
15    Sergio Ramos
3    Gerard Piqué
18    Jordi Alba
16    Juanfran
2    César Azpilicueta
4    Marc Bartra
17    Mikel San José
12    Héctor Bellerín
Middenveld
6    Andrés Iniesta
10    Cesc Fàbregas
21    David Silva
5    Sergio Busquets
8    Koke
14    Thiago Alcântara
19    Bruno Soriano
Aanval
11    Pedro
7    Álvaro Morata
22    Nolito
20    Aritz Aduriz