Ook de officiële bedrukking voor de voetbalshirts van België voor het EK van 2016 is bekend gemaakt. Dit betreft de bedrukking van de namen en nummers van de spelers van de Rode Duivels op de achterkant van het voetbalshirt en dat niet alleen. Nationale elftallen dragen namelijk ook op de borst een borstnummer en op de voetbalbroekje verschijnt traditiegetrouw ook het nummer van de spelers. De bedrukking voor zowel het thuistenue als het uittenue is vandaag officieel gelanceerd door Adidas en de KBVB. In dit artikel bespreken we de stijl van de bedrukking voor beide tenues en uiteraard geven we informatie waar je deze bedrukking exclusief kunt kopen.

Bedrukking België thuisshirt 2016-2017

De officiële bedrukking voor het thuisshirt van de Rode Duivels is dit jaar fel geel. Deze kleur komt overeen met de kleur van de trademark strepen van Adidas op de zijkanten van het nieuwe België Euro 2016 voetbalshirt. Zowel het borstnummer als rugnummer is fel geel en ook de namen van de spelers hebben deze kleur. Verder wordt het lettertype gekenmerkt door de rechte lijnen, waardoor de bedrukking vrij statig is. Waar de bedrukking van clubs het logo van de voetbalbond in het rugnummer hebben, is dat bij alle Adidas shirts niet het geval. Alle clubs waarvan Adidas kledingsponsor is, hebben de standaard Adidas bedrukking (in een andere kleur) als officiële printing op de shirts en ook de rugnummers voor de België Euro 2016 voetbalshirts bevatten dus niet het logo van de KBVB. Wat wel opvalt aan de borstnummers is dat deze groter zijn dan op voorgaande shirts van Adidas.

Bedrukking België uitshirt 2016-2017

Ook voor het België Euro 2016 uitshirt heeft Adidas een speciale bedrukking gelanceerd. Het nieuwe uitshirt is gebaseerd op de Belgische wielershirts van weleer en heeft daardoor een licht blauwe kleur als belangrijkste kleur. Ook de achterkant van de shirts hebben deze kleur. Om deze reden is de officiële bedrukking voor het uitshirt van de Rode Duivels zwart. Hiervoor is hetzelfde lettertype gebruikt als voor het thuisshirt. Omdat de voorkant van het shirt een rode, gele en zwarte baan bevat, moet het borstnummer een andere kleur hebben. Het borstnummer op het uitshirt is wel zwart, maar om dit op te laten vallen, is ervoor gekozen deze uit te lijnen met een gele omranding. Bovendien bevat het borstnummer dunne gele stippen met een vervagend effect. De broekjes van het België uittenue 2016-2017 zijn zwart. De shorts bevatten hierdoor rode nummers op de broekjes met ook weer een een vervagend effect. Check hieronder de foto's van de Rode Duivels voetbalshirts voor Euro 2016 met officiële bedrukking!

Check hieronder een overzicht van welk rugnummers & borstnummer de spelers van het nationale elftal dragen tijdens het EK.

België voetbalshirt met officiële bedrukking kopen

De officiële België Euro 2016 voetbalshirts kan je per direct kopen met officiële bedrukking en dus ook met een eigen naam en nummer. De meerprijs van de officiële bedrukking voor het België voetbalshirt is slechts € 15,- bovenop de prijs van de officiële voetbalshirts. De prijs van het shirt voor kinderen zonder bedrukking is € 65,- en voor volwassenen € 85,-.

Deze shirts met officiële bedrukking kan je exclusief kopen in de officiële België shop of in de speciale Adidas shop van het land! Directe levering en gratis verzending!

Belgie -bedrukking -2016-2017


Belgie -bedrukking -2016-2017-voetbalshirts

Rugnummers België Euro 2016-2017

Check hieronder het overzicht van de rugnummers, welke de spelers van het nationale elftal van België dragen tijdens het EK. Tijdens de kwalifcatie- en oefenwedstrijden voor het WK zullen de spelers van het nationale elftal weer andere nummers dragen.  

Keepers
1    Thibaut Courtois
12    Simon Mignolet
13    Jean-François Gillet
Verdediging
2    Toby Alderweireld
3    Thomas Vermaelen
5    Jan Vertonghen
15    Jason Denayer
16    Thomas Meunier
18    Christian Kabasele
21    Jordan Lukaku
23    Laurent Ciman
Middenveld
4    Radja Nainggolan
6    Axel Witsel
7    Kevin De Bruyne
8    Marouane Fellaini
19    Moussa Dembélé
Aanval
9    Romelu Lukaku
10    Eden Hazard
11    Yannick Carrasco
14    Dries Mertens
17    Divock Origi
20    Christian Benteke
22    Michy Batshuayi