4 april 2018

Officiële bedrukking namen en nummers Verenigde Staten voetbalshirts 2018-2019

De officiële bedrukking voor de Verenigde Staten voetbalshirts en tenues voor 2018-2019 is inmiddels ook bekend gemaakt door Nike. Hoewel de USA zich niet heeft geplaatst voor het WK van 2018 in Rusland is de bedrukking van deze tenues het bespreken waard. We hebben het hier over de namen en nummers op de achterkant van het shirt en het borstnummer op de voorkant van de tenues. De FIFA en UEFA stellen het namelijk verplicht dat nationale elftallen tijdens de interlands met een borstnummer op de borst van het shirt spelen. Zoals ook het design van de shirts iedere twee jaar verandert, is dat ook het geval voor de officiële bedrukking! Check hieronder hoe de printing van de USA tenues er uitziet.

Stijl, font en kleur namen en nummers Verenigde Staten

De bedrukking voor het Verenigde Staten thuisshirt heeft een geheel nieuwe stijl gekregen. Het ontwerp van de namen en nummer is namelijk geïnspireerd door de ‘’muscle car emblems.’’ Dit zijn de logo’s van de bekende Amerikaanse automerken. Verder bevatten de rugnummers een all-over print van sterren, welke geïnspireerd zijn door de sterren uit de Amerikaanse vlag. Verder hebben de nummers een vrij recht toe, recht aan design. Door de nummer loopt een subtiele lijn door het midden en aan de onderkant van de nummers prijkt het logo van de voetbalbond van de VS, de US Soccer. De namen bevatten niet de all-over print van sterren en bevatten ook niet het logo van de bond aan de onderkant. De bedrukking van het thuisshirt is overwegend helder blauw en de printing voor het uitshirt is overwegend wit.

De borstnummer zijn dit jaar door Nike op een andere plek geplaatst dan op de voetbalshirts van 2016-2017. Op de shirts van vorig seizoen stond het borstnummer op het midden van het tenue. Deze zijn nu verplaatst naar de rechter borst, onder de swoosh van Nike. De reden dat deze verplaatst zijn naar de linker borst is dat hier het ademende vermogen van het shirt groter is. De nummers van het Verenigde Staten shirt zijn door Nike overigens uitgerust met zogenaamde ''anti-cling'' nodes. Dit moet ervoor zorgen dat het shirt niet aan het lichaam blijft plakken wanneer het warm is.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Verenigde Staten bedrukking voor 2018-2019!

Verenigde Staten shirt met bedrukking bestellen

Wil je een USA shirt met eigen naam en nummer bestellen? Dit kan direct in de onderstaande winkels. Je kan hier het shirt met een eigen naam en nummer bedrukken, maar ook met de printing van één van de spelers. De extra prijs hiervan is € 15,- tot € 20,-. Deze prijs komt bovenop de prijs van de voetbalshirts. Voor kinderen is het shirt € 70,- en voor volwassenen € 85,-. Wil je andere producten van het elftal bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je USA voetbalkleding en fan merchandise in DEZE WINKEL