6 februari 2020

Verenigde Staten uitshirt 2020-2021

Het nieuwe uitshirt van de Verenigde Staten is vandaag door de US Soccer en Nike gelanceerd op een speciaal evenement van Nike in New York. Op dit event werden ook de nieuwe voetbalshirts van Nigeria en Zuid Korea bekend gemaakt, evenals het Verenigde Staten thuisshirt. Dit betreft het tenue waarin het nationale voetbalelftal van de Verenigde Staten de kwalificatie- en oefenwedstrijden op vreemde bodem ter voorbereiding op het WK van 2022 in Qatar speelt. Dit tenue wordt ook door het vrouwenelftal van de Verenigde Staten gedragen tijdens uitwedstrijden op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Verenigde Staten uit shirt en tenue 2020-21

Het nieuwe uitshirt van de Verenigde Staten is ontworpen rondom het thema: STATES. Dit is hoe de Verenigde Staten vaak buiten het land wordt genoemd. Dit thema borduurt voort op de door de US Soccer in het leven geroepen leus: ''One Nation. One Team'', waarbij voetbal gezien wordt als middel om de verschillende passies en waarden van de fans van het nationale elftal te verbinden. Het is dan ook niet gek dat voor de eerste keer in de geschiedenis in de nek op de achterkant van het tenue de tekst STATES staat. Ook het design van het tenue is geheel in stijl van dit thema. Het nieuwe tenue bevat namelijk een all-over camouflage print in twee tinten blauw. Dit design is geïnspireerd door de Amerikaanse streetfashion. Bij de eerste ontwerpen van het tenue is dit patroon ook daadwerkelijk door de ontwerpers van Nike met de hand ontworpen. Een ander kenmerk van het tenue is de taping aan de zijkanten van het voetbalshirt. Deze rode taping heeft de vorm van een bliksemschicht en is onderdeel van het nieuwe template van Nike. Een ander kenmerk van dit template zijn de golven over de mouwen en een deel van de borst. Deze golven zijn iconisch voor de Vaporknit technologie van Nike en verwijzen bovendien naar het DNA van de supporters van de Verenigde Staten. De binnenkant van de hals is ook uitgerust met een rode band.

Het logo van Nike op de rechterborst betreft niet alleen de swoosh van Nike, maar dit is het zogenaamde Futura logo. Dit logo werd door Nike vooral in de begin jaren '90 gebruikt op de voetbalshirts van het merk en afgelopen jaar kwam dit logo ook weer terug op verschillende alternatieve uitshirts van clubs als Barcelona, Paris Saint Germain, AS Roma, Chelsea en Tottenham Hotspur. Het Futura logo bestaat uit de swoosh en het woordmerk van Nike. De andere borst is uitgerust met het logo van de US Soccer. Op de afbeelding hieronder staan er vier sterren boven het logo van de voetbalbond. Dit betreft het voetbalshirts voor de vrouwen. De sterren verwijzen naar de gewonnen WK's van 1991, 1999, 2015 en 2019. 

Het Verenigde Staten uittenue voor 2020-2021 wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje met aan de zijkanten een rode taping. Op het broekje staan ook weer het Nike Futura logo en het embleem van de US Soccer. De kousen van het tenue zijn ook een combinatie van donkerblauw met op het midden een rode en blauwe band. De nieuwe Verenigde Staten tenues voor 2020-2021 zijn ook weer uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. 

Verenigde Staten uitshirt bestellen

Het nieuwe Verenigde Staten Nike uitshirt 2020-2021 kun je vanaf nu kopen in de onderstaande winkel. Voor volwassenen bestel je het tenue in de maten S, M, L, XL en XXL voor een prijs van € 89,95 en voor kinderen is het tenue beschikbaar in de maten 128, 140, 152, 164 en 176. Voor kinderen is het voetbalshirt € 69,95. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!

Bestel het Verenigde Staten voetbalshirt in deze SHOP! (inclusief goedkope t-shirts)

of deze winkel! 

of deze STORE!