5 april 2019

Het Verenigde Staten retro voetbalshirt van de jaren '80

COPA heeft weer een nieuwe retro collectie uitgebracht. In een oneven jaar lanceert het retro merk niet heel veel retro shirts van landenteams. Toch staat 2019 ook in het teken van een aantal grote toernooien. Deze zomer vindt namelijk zowel de COPA America als de Gold Cup en het WK vrouwenvoetbal plaats. Aan die laatste twee toernooien nemen respectievelijk de mannen en vrouwen van de Verenigde Staten deel. Waar Nike de tenues van deze elftallen verzorgt, is COPA verantwoordelijk voor de retro collectie van de USA! Het merk had al een retro voetbalshirt van 1934 in haar assortiment. Het shirt van 1984 is daaraan toegevoegd. Die willen we natuurlijk niet missen!

Het Verenigde Staten retro voetbalshirt 1984 van COPA Football

Het Verenigde Staten retro voetbalshirt van 1984 is niet geheel ontoevallig opnieuw gelanceerd. In 1984 vonden de Olympische Spelen namelijk plaats in Los Angeles. Helaas was dit geen succes voor ''The Yanks.'' Het elftal strandde namelijk al vroeg in de groepsfase van het toernooi. Met een team bestaande uit alleen maar spelers uit de Amerikaanse NASL won de Verenigde Staten van Costa Rica, speelde het gelijk tegen Egypte en verloor het net aan Italië. Het Egyptische Elftal en de USA eindigde gelijk qua punten en doelsaldo. Egypte scoorde echter één doelpunt meer en bereikte, waardoor het de volgende ronde bereikte. Rich Davies was één van de sterren van dit elftal. Door zijn twee doelpunten tegen Costa Rica was hij topscorer van de Verenigde Staten dit toernooi.

In 1984 was adidas nog kledingsponsor van het Amerikaanse voetbalelftal. Het Duitse sportmerk was verantwoordelijk voor een strak voetbalshirt. Het nationale team droeg in 1984 namelijk een blauw voetbalshirt met diagonale strepen in de andere kleuren van de Amerikaanse vlag. De body van het shirt had vier diagonale witte strepen en vier rode strepen. Verder bevatte het tenue destijds een hoge, toelopende V-hals en een speciaal logo van de voetbalbond op de borst. Op de borst stond in de jaren '80 namelijk de naam van het land met een design van strepen en sterren afkomstig uit de vlag van het land. COPA Football heeft precies hetzelfde voetbalshirt gelanceerd, met uitzondering van de adi trefoil, dat tegenwoordig overigens dient als adidas Originals logo. Check hieronder nog meer foto's van dit special edition shirt van COPA!

Verenigde Staten retro shirt jaren '80 kopen

Het nieuwe Verenigde Staten retro voetbalshirt van COPA Football kun je vanaf nu exclusief bestellen in de onderstaande winkel. Dit kan in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van het voetbalshirt is € 59,95 en het shirt kun je uiteraard laten bedrukken met een eigen naam en nummer! Het shirt wordt ook nog eens verpakt in een luxe cadeaubox van het Nederlandse merk. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Verenigde Staten retro voetbalshirt in deze SHOP!