Verenigde Staten vrouwen voetbalshirts WK 2023

De nationale voetbalbond van de Verenigde Staten en kledingsponsor Nike hebben vandaag de nieuwe Verenigde Staten WK 2023 vrouwen voetbalshirts gepresenteerd. In deze tenues speelt het team van bondscoach Vlatko Andonovski de WK 2023 wedstrijden en andere interlands in de periode 2023-2024. Tijdens het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw Zeeland spelen de vrouwen van de Verenigde Staten tegen Nederland, Vietnam en Portugal in poule E. Nike is weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Verenigde Staten vrouwen voetbalshirts. Het Amerikaanse sportmerk heeft sinds 1995 een samenwerkingsverband met de US Soccer. De Verenigde Staten dames voetbalshirts betreffen custom made voetbalshirts en zijn dus niet dezelfde voetbalshirts als de Verenigde Staten voetbalshirts 2022-2023, de versie die door de mannen gedragen wordt.

Verenigde Staten vrouwen thuisshirt 2023-2024

De nieuwe Verenigde Staten dames voetbalshirts 2023-2024 zijn geïnspireerd door de kunstbeweging van het abstract expressionisme, die in de jaren '40 van de vorige eeuw in New York begon. Dit was in dezelfde periode als waarin het epicentrum van de kunst verschoof van Europa naar de Verenigde Staten. Een vergelijkbare ontwikkeling met in de invloed van het Amerikaanse vrouwenteam op het vrouwenvoetbal. Het Verenigde Staten vrouwen thuisshirt 2023-2024 is wit en bevat een all-over print van blauwe en donkerblauwe verfvlekken, die symbool staan voor de energie van het nationale vrouwenteam. Hoewel iedereen verschillend is, zijn de speelsters met elkaar verenigd! De ronde hals van het voetbalshirt is donkerblauw en de swoosh van Nike is goud. Hetzelfde geldt voor de vier sterren boven het logo van de voetbalbond op de linkerborst. Deze sterren verwijzen naar de gewonnen WK's van 1991, 1999, 2015 en 2019. Het Verenigde Staten thuistenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje en witte kousen met hetzelfde patroon als het voetbalshirt.

Verenigde Staten vrouwen uitshirt 2023-2024

Het Verenigde Staten dames uitshirt 2023-2024 is blauw en bevat dezelfde all-over print als de Oranje Leeuwinnen WK 2023 voetbalshirts. Dit betreft een print van dunne, verticale, geometrische vormen, die kenmerkend zijn voor het nieuwe Nike Strike template. Dit betekent dat het voetbalshirt ook een ronde hals bevat met aan weerszijden een rode driehoek. Het meest opvallende aan het uitshirt is de band aan de onderkant van de mouwen. Deze bevatten een all-over print van bliksemschichten, die symbool staan voor de sterren en lijnen uit de nationale vlag. De logo's van Nike en de nationale voetbalbond op de borst zijn ook rood. Dit betekent dat het logo van de US Soccer een monochroom logo betreft. Dit logo heeft niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het voetbalshirt: rood/blauw. Dit tenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de voetbalbond en Nike staan. De kousen bevatten dezelfde print als de cuffs aan de onderkant van de mouwen.

Technologieën en materiaal

De Nike Verenigde Staten WK 2023 vrouwen voetbalshirts zijn uitgerust met de nieuwste technologieën van kledingsponsor Nike. De voetbalbroekjes zijn voor het eerst in de geschiedenis uitgerust met de Nike Leak Protection technologie, speciaal ontworpen voor de menstruatie periode van de voetbalsters. De voetbalbroekjes bevatten namelijk een tweelaags kruis en een voering, die bloed absorbeert, afvoert en vasthoudt. Deze laag fungeert als een anti-lekkage barrière. Deze tenues zijn ook weer uitgerust met de nieuwste performance technologieën. De authentic voetbalshirts (de versie die de speelsters dragen) bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de voetbalshirts (100% polyester) verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts bevatten extra ventilatiezones, zijn lichter en vallen meer getailleerd.

Alle Nike WK 2023 voetbalshirts zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen. De details op het voetbalshirts (zoals het logo van Nike en de US Soccer) zijn gemaakt van Nike Grind materiaal. Dit betreft een speciaal duurzaamheidsprogramma van Nike, waarbij productieschroot en afgedankte schoenen getransformeerd zijn in gerecyclede Nike-Grind materialen. Bij de productie van de tenues is bovendien meer dan ooit rekening gehouden met stofverspilling.

Verenigde Staten dames voetbalshirt bestellen

De nieuwe Nike Verenigde Staten vrouwen voetbalshirts 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) zijn de voetbalshirts € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De voetbalbroekjes zijn € 39,95 voor volwassenen en € 34,95 voor kinderen. De kousen zijn beschikbaar vanaf € 19,95. Check in de onderstaande winkels ook de nieuwste trainingskleding van het Verenigde Staten vrouwenvoetbalelftal.