Verenigde Staten thuisshirt 2020-2021

Het nieuwe voetbalshirt van de Verenigde Staten is vandaag officieel bekend gemaakt door Nike en de voetbalbond op een speciaal evenement van Nike in New York. In dit nieuwe tenue spelen ''The Yanks'' de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022. Ook het vrouwenelftal van de Verenigde Staten speelt in dit nieuwe tenue tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Nike is sinds 1995 de kledingsponsor van de vertegenwoordigende elftallen van de USA en is ook dit seizoen weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de voetbalshirts.

Verenigde Staten thuis shirt en tenue 2020-21

Het nieuwe Verenigde Staten thuisshirt voor 2020-2021 is dit jaar overwegend wit en heeft hetzelfde template als verschillende andere Nike tenues voor 2020-2021. Dit template komt met name terug in de bliksemschicht baan aan de zijkanten van het tenue. Ook het Nederlands Elftal EK 2020 voetbalshirt bevat deze baan. Op het nieuwe voetbalshirt van de Verenigde Staten is deze baan geheel in stijl van de andere kleuren van de vlag van het land. De baan is namelijk een combinatie van blauw en rood. Deze kleuren komen ook weer terug in de twee banen aan de onderkant van de mouwen. Verder bevat het Verenigde Staten thuisshirt 2020-2021 een ronde hals in het donkerblauw en de binnenkant van de hals bevat een design van dunne, rode en witte strepen. Deze strepen zijn ook op de bovenkant van de achterkant van het tenue zichtbaar. Op de achterkant van het voetbalshirt staat ook heel subtiel de naam van het land: USA. Het logo van Nike op de rechterborst betreft het zogenaamde Nike Futura logo. Dit logo bestaat uit het woord- en beeldmerk van Nike en werd door Nike vooral gebruikt op de voetbalshirts van begin jaren '90. Bovendien zagen we dit logo terug op de 3e shirts van clubs als Barcelona, Paris Saint Germain, AS Roma, Chelsea en Tottenham Hotspur.  Het nationale elftal van de Verenigde Staten is overigens het enige land dat met het Futura logo van Nike op de borst zal spelen. De linkerborst van het voetbalshirt bevat de badge van de US Soccer, de voetbalbond van het land.

Het nieuwe Verenigde Staten thuistenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten een diagonale rode en blauwe band. Op de broekjes staan ook weer de logo's van de voetbalbond en Nike. De kousen van het tenue zijn ook wit met op het midden een rode en blauwe band met daartussen de naam van het land en het Nike Futura logo. Zoals alle Nike tenues heeft het Amerikaanse sportmerk deze voetbalshirts ook weer uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Verenigde Staten thuisshirt, dat vanaf maart 2020 gedragen wordt door spelers als Sergino Dest, Arriola, Llanez, Pulisic, Yueill, Yedlin, Bradley, Long en nog meer spelers. Check bovendien het nieuwe uitshirt!

Verenigde Staten voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Verenigde Staten voetbalshirt voor 2020-2021 kun je vanaf medio maart bestellen in de onderstaande winkel. Het thuisshirt is voor volwassenen beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL & heeft een prijs van € 89,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking! Directe levering! 

Bestel het Verenigde Staten voetbalshirt in deze SHOP! (inclusief goedkope t-shirts)

of deze winkel! 

of deze STORE! 

Verenigde Staten thuisshirt 2020-2021