5 juni 2019

Officiële Afrika Cup 2019 wedstrijdbal van Umbro

De officiële Afrika Cup Umbro voetbal is afgelopen week door Umbro gelanceerd. Umbro sloot dit jaar een exclusieve deal met de Afrikaanse voetbalbond, de CAF, en is dus verantwoordelijk voor het design en de productie van de Afrika Cup wedstrijdbal van 2019. Het toernooi vindt dit jaar van 21 juni tot 19 juli plaats in Egypte. Het is voor het eerst dat het toernooi in de zomer plaats vindt.

Design en technologieën Umbro Afrika Cup 2019 voetbal

De nieuwe Afrika Cup 2019 voetbal is geheel in stijl van de kleuren van de vlag van gastland Egypte. De bal is namelijk geheel wit met een all-over print van flitsende zwarte en rode strepen. Ook het logo van Umbro en de Afrikaanse bond zijn vertegenwoordigd op de bal, evenals het speciale Afrika Cup logo. Tom Grzelak, brandmanager van Umbro reageert op het design van de bal: ''We zijn super trots en vereerd om als official supplier van de Afrika Cup 2019 te fungeren. Voetbal is de grootste sport in het continent en als authentiek sportmerk geloven we dat deze samenwerking een perfecte match is. We zijn ook verheugd dat het toernooi plaats vindt in Egypte. Dit versterkt namelijk onze positie in het land. De fans kunnen de bal vanaf u bestellen in verschillende geselecteerde winkels in Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten.''

Qua technologische kenmerken heeft de Afrika Cup 2019 voetbal dezelfde kenmerken als de NEO PRO voetbal van Umbro. Dit is een door de FIFA gecertificeerde bal, die in verschillende competities gebruikt wordt. De Neo Pro voetbal van Umbro bevat een extra laagje Tijin Microfibre, welke zorgt voor de perfecte duurzaamheid, nauwkeurigheid en vlucht van de bal. De bal bestaat uit vijf lagen met een latex binnenbal en een handgestikt 14-panel design met een naden, die geen water doorlaten.

Ook Zuid-Afrika keeper, Darren Keet, is blij met de bal: ''De nieuwe Neo Pro voetbal is een fantastische bal. Het stuiteren van de bal is perfect en de bal straalt nauwkeurigheid en het perfecte gevoel uit. Ik ben blij dat ik tijdens dit toernooi in actie kom en kijk ernaar uit om met deze bal te spelen.''

Afrika Cup voetbal 2019 bestellen

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Afrika Cup 2019 voetbal, waarmee de 24 landen in Egypte deze en volgende maand spelen. Helaas is kun je deze voetbal vooralsnog nergens bestellen. Ben je op zoek naar een andere voetbal? Check het dan in de onderstaande shops!

Bestel je nieuwe voetbal direct in deze SHOP

of in deze winkel! 

Afrika Cup 2019 voetbal Umbro