18 maart 2016

Nederlands Elftal thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe Nederlands Elftal thuisshirt 2016-2017 is vandaag officieel gelanceerd door de KNVB en Nike. Het Nederlands Elftal speelt in dit voetbalshirt op eigen bodem de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018. Het Nederlands Elftal zal het nieuwe thuisshirt voor het eerst dragen in de oefenwedstrijden tegen Frankrijk en Engeland eind deze maand. Gedurende de kwalificatiereeks voor het WK is Nederland ingedeeld in poule A met Frankrijk, Zweden, Bulgarije, Luxemburg en Wit-Rusland. We bespreken hieronder het design van het shirt.

Nederlands Elftal thuistenue 2016-2017

Het nieuwe Nederlands Elftal thuisshirt 2016-2017 is zoals altijd overwegend oranje en bevat verschillende paarse accenten. Het voetbalshirt is gebaseerd op het Nike Vapor Kit template. De paars/blauwe accenten komen terug in de strip aan de zijkanten van het shirt en een band rondom de v-hals. Daarnaast bevat de binnenkant van de kraag een verticale paarse strip. De achterkant van de kraag is voorzien van de belettering Nederland. De mouwen en schouders bevatten een krijtstreep desgin. Dit design toont een donkerdere kleur oranje. Opvallend is dat op de mouwen tevens belettering teurgkomt. Op de ene mouw komt aan de uiteinde ''Oranje'' terug. Op de andere mouw is aan de uiteinde ''Leeuwen'' terug. De belettering vormt een verwijzing naar een van de bijnamen van het Nederlands Elftal. De linker borst is uitgerust met het logo van de KNVB. Dit betreft opnieuw het logo ter ere van het 125 jarig bestaan van de voetbalbond in 2014. Twee jaar geleden vierde de KNVB dit jubileum. Het logo van de Koninklijke Nederlandse voetbalbond is op een speciale wijze verwerkt op het shirt en is tevens blauw. Bovendien komt op het nieuwe thuisshirt een ander oranje gedrukt logo van de KNVB terug. De binnenkant van het hart bevat het logo van de KNVB uit 1889. De andere borst bevat het logo van de Amerikaanse kledingsponsor Nike, welke al sinds 1996 verbonden is aan de bond en de vertegenwoordigende elftallen. Ook dit logo bevat de kleur paars. Het nieuwe tenue van Oranje wordt gecompleteerd door een oranje voetbalbroekje met aan weerszijden een oranje strip. Ook het short zal de logo's van de KNVB en Nike bevatten. De kousen zijn blauw van kleur. Check hieronder de foto's van het nieuwe Nederlands Elftal thuisshirt 2016-2017, waarin sterren als Robben, Sneijder, Bazoer, Tete, de Jong, Klaassen, Depay en Huntelaar binnenkort in schitteren. Check bovendien het nieuwe Nederlands Elftal uitshirt 2016-2017.

Nieuwe Nederlands Elftal voetbalshirt kopen

Het nieuwe Nederlands Elftal voetbalshirt 2016-2017 kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shops voor kinderen en volwassenen. De prijs van het voetbalshirt voor volwassenen is ongeveer € 70,- en voor volwassenen € 80,-. Uiteraard zijn de shorts en kousen ook beschikbaar. Bovendien kan je de Nederlands Elftal voetbalshirts laten voorzien van de officiële Nederlands Elftal bedrukking. Deze printing bestaat uit een borstnummer, rugnummer en de naam van de spelers. Andere of goedkopere Nederlands Elftal merchandising kopen en de prijzen vergelijken? Check dan ook het overzicht hiernaast. Directe levering en gratis verzending!

Koop het in de officiële Nederlands Elftal shop!

of hier!

Nederland Thuisshirt 2016-2017

Nederland -thuisshirt -2016-2017

Nederlands -elftal -thuisshirts -2016-2017

Nederland Thuisshirt 2016-2017 4

Nederland Thuisshirt 2016-2017 5

Technische informatie Nederlands Elftal authentic voetbalshirt

Oranje en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh desgin rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.