30 mei 2016

Leicester City uitshirt 2016-2017

Het nieuwe Leicester City uitshirt voor 2016-2017 is vandaag officieel gelanceerd door kledingsponsor PUMA en de Engelse kampioen. In dit nieuwe shirt speelt Leicester City de Premier League, FA Cup, League Cup en Champions League wedstrijden gedurende komend seizoen. Nadat twee weken geleden al het nieuwe thuisshirt van de Engelse kampioen bekend is gemaakt, volgt nu uitshirt van de Engelse club. We bespreken het design hieronder.

Leicester City uit shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Leicester City uitshirt voor 2016-2017 is dit seizoen geheel rood en wordt gekenmerkt door de verticale banen in verschillende tinten rood over het shirt. De bovenste banen zijn bovendien uitgerust met diagonale dunne lijntjes. Dit wordt door de club het zogenaamde ''Glory graphic design'' genoemd, welke een moderne interpretatie is van de klassieke strepen over het voetbalshirt. Voor dit design is gekozen om de spelers nog meer op te laten vallen op het veld. De laatste keer dat de club overigens een rood tenue had was tijdens het seizoen 2014-2015. Verder bevat het shirt een kleine v-hals en een gevouwen kraag. Hiermee is het nieuwe shirt van ''The Foxes'' gebaseerd op hetzelfde template als kledingsponsor PUMA gebruikt heeft voor het Oostenrijk uitshirt voor het EK van 2016. Verder bevatten de mouwen een rode strip. De rechter borst is uitgerust met het logo van PUMA. Dit logo staat ook op de mouwen. De Duitse kledingsponsor is al sinds 2012 verbonden aan de Engelse kampioen en zal deze rol in ieder geval nog tot 2018 verzorgen. De andere borst bevat het logo van de club, welke gekenmerkt wordt door een vos in het midden. KING POWER is de hoofdsponsor van Leicester City en staat op het midden van het shirt. Verder zal Leicester tijdens de Premier League wedstrijden met de officiële gouden Premier League kampioensbadges spelen op de mouwen. Deze badges mag de club gedurende 2016-2017 dragen, omdat het Premier League kampioen van 2015-2016 is geworden. Het nieuwe tenue van Leicester City wordt gecompleteerd door een rood voetbalbroekje met daarop de logo's van de club en de kledingsponsor. De kousen van het nieuwe tenue zijn ook geheel rood. Zoals alle tenues van PUMA zijn ook de tenues van Leicester City uitgerust met het PUMA Dry Cell systeem. Dit systeem zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check hieronder de foto's van het nieuwe shirt waarin sterren als Vardy, Mahrez, Huth, Okazaki en andere sterren gedurende komend seizoen spelen. Check ook het Leicester City thuisshirt voor 2016-2017.

Leicester City aanvoerder Wes Morgan geeft nog een reactie op het nieuwe uitshirt: ''Ons nieuwe shirt ziet er fantastisch uit. Ik ben er van overtuigd dat fans enthousiast zijn over dit shirt. Wanneer wij onderweg zijn naar uitwedstrijden en we zien de fans uitgedost in onze clubkleuren of het uitshirt, is dat een briljant gevoel. Het voelt alsof we samen de strijd aangaan.'' Paul Spencer, general manager bij PUMA UK geeft ook een reactie: ''Leicester City heeft een fantastische prestatie neergezet afgelopen seizoen. Het talent, commitment en teamwork welke de gehele club heeft neer gezet afgelopen seizoen, is een groot voorbeeld voor de gehele sportwereld.'' Tot zover de reacties.

Leicester City voetbalshirt kopen

Het nieuwe Leicester City shirt voor 2016-2017 kan je vanaf juni 2016 voor kinderen en volwassenen kopen. De prijs van het shirt voor kinderen is € 70,- en voor volwassenen € 85,-. Hier kan je het shirt van Leicester City ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de naam en het nummer van jouw favoriete speler van de club. Dit betreft de officiële Premier League bedrukking. Dit is de printing, die de spelers dragen tijdens de Premier League wedstrijden gedurende 2016-2017. Of laat de officiële Premier League badges op je Leicester shirt bedrukken. Check bovendien het overzicht met beschikbare producten in het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd.

Koop het nieuwe shirt bij Subside Sports, evenals de speciale kampioenst-shirts van de club of in de

LEICESTER CITY STORE.

Leicester -city -shirt -uit -2016-2017

Rood -leicester -city -shirt -2016-2017