Het nieuwe Kameroen thuisshirt 2012/2013 is evenals de andere PUMA shirts van de Afrikaanse landen officieel bekend gemaakt in het Design Museum in Londen. In dit voetbalshirt speelt Kameroen de oefen- en kwalificatiewedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2014. Kameroen heeft zich namelijk niet geplaatst voor de Afrika Cup, welke in januari 2012 gehouden wordt in Gabon en Guinea. Het nieuwe voetbalshirt van Kameroen is ontworpen door de Kameroenese kunsteenaar Barthelemy Toguo en is evenals de PUMA voetbalshirts van de andere Afrikaanse landen geinspireerd door verschillende kenmerken uit de cultuur, geschiedenis en tradities van Kameroen.

Het thuisshirt van Kameroen is traditioneel groen en bevat een watermerk van een leeuwenhoofd over de voorkant van het shirt. Ook de linkerborst van het Kameroen shirt bevat het embleem van een leeuw. De bijnaam van het voetbalteam is namelijk ''De Ontembare Leeuwen''. Het logo van teamkledingsponsor PUMA staat op het midden van de borst, evenals op beide mouwen. De rechterborst van het Kameroen shirt bevat een embleem van de Kameroenese voetbalbond TFCF (The Fédération Camerounaise de Football). Verder wordt het voetbalshirt gekenmerkt door een Y-vormige kraag, welke aan de achterkant rood/geel is. Deze kleuren zijn afkomstig van de vlag van Kameroen, welke rood/groen/geel is.

Het Kameroen tenue 2012/2013 wordt gecompleteerd door een rood voetbalbroekje, welke het PUMA embleem en het embleem van de voetbalbond van Kameroen bevat. De kousen zijn geel met aan de bovenkant een rode band en bevatten ook het logo van de Duitse teamkledingsponsor.

 

Check hieronder de nieuwe Kameroen voetbalshirts 2012/2013. In deze voetbalshirts schitteren sterren als Eto'o en Song. Dit voetbalshirt kan je kopen in de online voetbalshop van Subside Sports.

Koop het hier!

 

Kameroen voetbalshirt 2012/2013

 

Kameroen thuisshirt 2012/2013