Japanse voetbalbond en adidas lanceren Japan WK kwalificatie 2018 t-shirts

Japan heeft zich geplaatst voor het WK van 2018 in Rusland. Door een 2-0 overwinning op Australië wist het land van bondscoach Vahid Halilhodžić zich verzekerd van een ticket naar het WK van 2018. Voor adidas en de nationale voetbalbond van Japan was dit een reden om een nieuw t-shirt te lanceren ter ere van deze kwalificatie. Japan kwalificeerde zich alweer voor het zesde achtereenvolgende wereldkampioen. Eerder nam Japan deel aan het WK van 1998, 2002, 2006, 2010 en 2014, en nu dus ook aan het WK van 2018 in Rusland. Check hieronder de details van het nieuwste t-shirt!

Het nieuwe Japan kwalificatie t-shirt is een verwijzing naar de jaren waarin het land zich wist te kwalificeren voor het WK. Voor 1998 nam kwalificeerde het Aziatische land nog nooit voor een WK. Sinds 1998 zijn de Japanners vaste gast op het wereldkampioenschap voetbal. Het t-shirt bevat dan ook een print met de getallen 98-02-06-10-14, verwijzend naar de deelnames in deze jaartallen. Daaronder staat de tekst ''RUSSIA'', wat natuurlijk verwijst naar het gastland van het WK van 2018. Deze tekst is in het zwart/rood/blauw/geel op het shirt geplaatst en deze kleuren zijn geïnspireerd door het WK 2018 logo. Verder is het speciale kwalificatie t-shirt van Japan geheel wit en bevatten de t-shirts een crew neck. Op de linker borst prijkt het logo van de Japanse voetbalbond JFA (Japan Football Association) en de andere borst bevat het logo van adidas. Het Duitse sportmerk is sinds 1999 kledingsponsor van het nationale elftal en beide partijen hebben in ieder geval nog een contract tot 2020.

De Japan kwalificatie 2018 t-shirts zijn helaas alleen in Japan te koop. Wil je het land aanmoedigen in een ander goedkoop t-shirt of retro shirt? Check het exclusief in deze winkel

of deze SHOP!

Heb je een mening over deze nieuwe t-shirts? Deel het gerust hieronder!