5 februari 2016

JAKO nieuwe kledingsponsor Bayer Leverkusen vanaf 2016-2017

JAKO wordt de nieuwe kledingsponsor van Bayer Leverkusen. Vandaag maakten de Duitse club en JAKO bekend dat de club in ieder geval in 2016-2017 en 2017-2018 de kledingsponsor is van club. Bovendien is er een optie in het contract om een er nog een derde jaar aan vast te plakken. Dat Adidas afscheid gaat nemen van Bayer Leverkusen was al langer bekend. Het Duitse sportmerk is al sinds 1976, dus veertig jaar, kledingsponsor van de club, maar wil zich meer gaan focussen op de grote clubs zoals Bayern München, Manchester United, Juventus en Real Madrid. Dat JAKO misschien de nieuwe kledingsponsor wordt, is opvallend te noemen. In vergelijking met Adidas, Nike en Puma is JAKO een relatief kleine speler op de markt. Met het contract tussen beide partijen zou een bedrag van € 2,2 miljoen per jaar gemoeid zijn. JAKO is momenteel ook kledingsponsor van andere Duitse clubs zoals FC Darmstadt, Hannover 96 en Karlsruhe. In Nederland is Jako de kledingsponsor van SC Heerenveen en FC Volendam.

Uiteraard zijn beide partijen erg verheugd met de deal. Michael Schade, directeur bij Leverkusen reageert: ''Voor ons is de deal met JAKO een logische stap na een gedetailleerde markanalyse. We hebben niet alleen gekozen voor de meest lucratieve optie, maar ook voor een kledingsponsor waarbij service hoog in het gareel staat. De nieuwste lijn van JAKO is kwalitatief hoogstaand. Ook onze spelers waren hier erg blij mee. Nog belangrijker is misschien wel dat wij voor JAKO de belangrijkste partner worden en dat zullen wij zijn vanaf het eerste moment. Daarnaast biedt JAKO de fans de kans om mee te beslissen in het design van onze nieuwste voetbalshirts. Met deze sponsor zijn we nog flexibeler.''

In december kwamen we al met het nieuws dat Adidas ook afscheid gaat nemen van Schalke 04 en in Gelsenkirchen Under Armour binnenkort als nieuwe kledingsponsor wordt gepresenteerd. Zodra beide deals officieel zijn, hebben we weer nieuws? Wil je de Bayer Leverkusen voetbalshirts van Adidas nog kopen? Check dan het overzicht hiernaast of hieronder of koop ze in de onderstaande shops! Directe levering en gratis verzending! 

Koop het hier!

of bij Subside Sports!

Bayer -leverkusen -adidas