Bayer Leverkusen Rheinland Derby voetbalshirt 2022

Bayer Leverkusen en JAKO hebben, in de aanloop naar de wedstrijd tegen FC Köln op 13 maart, een speciaal Rheinland derby voetbalshirt gelanceerd. In dit voetbalshirt speelt de club uit Leverkusen exclusief en eenmalig de derby tegen FC Köln. Dit betreft direct het (voorlopig) laatste voetbalshirt dat door JAKO geproduceerd is. Vanaf volgend seizoen wordt Castore de kledingsponsor van de club uit Noordrijn-Westfalen. Het Engelse sportmerk verzorgt momenteel ook de tenues van Rangers FC en Wolverhampton Wanderers en wordt ook de nieuwe kledingsponsor van Feyenoord. JAKO was sinds 2016 kledingsponsor van Bayer Leverkusen.

Het Bayer Leverkusen Derby voetbalshirt 2022 is overwegend crème (off white) en wordt met name gekenmerkt door een speciale tekst die in het voetbalshirt als all-over print gedrukt is: ''Our Team For A Better World.'' Deze print bevindt zich in een design van cirkels op de voorzijde van het voetbalshirt en verwijst naar het feit dat het voetbalshirt gemaakt is van gerecyclede kleding. Het logo van hoofdsponsor Barmenia op het midden van het tenue heeft plaatst gemaakt voor het wapen (coat of arms) van de stad Leverkusen en alle logo's op het tenue zijn monochroom. Het clublogo van Bayer Leverkusen op de linkerborst heeft niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het tenue: crème/zwart. Het logo van JAKO op de rechterborst is ook crème. Verder bevat het voetbalshirt een ronde hals. De binnenkant van de hals bevat een label met daarin de naam van het voetbalshirt: ''Sondertrikot Stadt Leverkusen – Saison 2021/22 – 26 Spieltag.'' In dit label is ook het productienummer van het tenue verwerkt. Van dit voetbalshirt zijn namelijk slechts 1930 items geproduceerd. Dit aantal komt overeen met het jaar waarin de stad Leverkusen is gesticht. Op de achterzijde van het voetbalshirt staat aan de bovenkant de naam van de stad en daaronder de namen en rugnummers van de spelers in het zwart. Het speciale Bayer Leverkusen Rheinland derby tenue wordt compleet gemaakt door een creme voetbalbroekje met zwarte details. Ook de kousen hebben deze kleurencombinatie. Zoals alle voetbalshirts van JAKO is het special edition voetbalshirt van Bayer 04 Leverkusen uitgerust met de Jako KeepDry technologie. Dit systeem is in de stof (100% polyester) van de tenues verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en ventilatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het tenue dat eenmalig gedragen wordt door spelers als Azmoun, Schick, Bakker Wirtz, Hincapié, Diaby, Alario, Adli, Frimpong en nog meer spelers. Dit tenue kun je alleen bestellen in de officiële Bayer Leverkusen fanshop! Alle opbrengsten van het voetbalshirt worden gedoneerd aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Ben je op zoek naar andere Bayer Leverkusen voetbalshirts? Check het in deze fanshop!

Bayer Leverkusen Derby voetbalshirt 2022

Bayer Leverkusen Derby voetbalshirt 2022

Bayer Leverkusen Rheinland Derby voetbalshirt 2022