Castore kledingsponsor Bayer Leverkusen vanaf 2022-2023

Vanaf het seizoen 2022-2023 is Castore Sportswear de nieuwe kledingsponsor van Bayer Leverkusen. Dit maakte de ''Die Werkself'' vandaag bekend middels een officieel statement op de website van de club. De Duitse club en Castore tekenden een deal voor vijf seizoenen, wat betekent dat het sportmerk in ieder geval tot en met het seizoen 2026-2027 de tenues en trainingskleding van Bayer Leverkusen verzorgt. De deal omvat zowel de kleding van het eerste elftal als het vrouwenteam en alle jeugd. De club neemt deze zomer dus ook afscheid van JAKO, dat sinds de zomer van 2016 kledingsponsor van de club was.

Castore Sportswear is pas de derde kledingsponsor in de historie van Bayer Leverkusen. Vanaf de jaren '70 tot 2016 verzorgde adidas de tenues van Leverkusen en daarna nam JAKO het stokje over. Castore is overigens hard aan weg aan het timmeren. Vorig seizoen sloot het merk van de gebroeders Beahon nog een deal met Glasgow Rangers, Wolverhampton Wanderers en Newcastle United FC & vanaf het seizoen 2023-2024 wordt het merk ook kledingsponsor van Feyenoord.

Bayer Leverkusen directeur Fernando Carro reageert positief op de deal: ''Met Castore Sportswear hebben we een innovatieve partner in huis gehaald die perfect past bij onze club. Zowel de kwaliteit van de producten als de internationale bandering van het bedrijf hebben ons verrast. Samen met Castore willen we komende jaren nieuwe standaarden gaan zetten, vooral als het gaat om sponsorship en het activeren van onze fanbase.'' Tom Beahon, één van de oprichters van het merk, voegt toe: ''Voor ons is het een belangrijke stap om de Duitse markt te betreden en een samenwerking aan te gaan met een club met een internationale oriëntatie en historie. De visie van ons merk is dat topatleten onze producten dragen en met dit contract zijn we een stap in de goede richting. Voor ons is het een eer dat Bayer Leverkusen voor Castore gekozen heeft. Onze waarden en ambitie om het beste naar boven te halen, passen perfect bij elkaar.''

Het is nog even afwachten op de officiële lancering van de Bayern Leverkusen 04 voetbalshirts 2022-2023. Het contract tussen Castore en Leverkusen gaat pas op 1 juli in. Dan worden de nieuwe tenues door beide partijen officieel bekend gemaakt en hebben we weer nieuws. Wil je altijd het nieuwste Bayer Leverkusen voetbalshirt bestellen? Check het exclusief in deze SHOP!