Ivoorkust thuisshirt 2022-2023

De nationale voetbalbond van Ivoorkust en kledingsponsor Puma hebben vandaag het nieuwe Ivoorkust thuisshirt 2022-2023 gepresenteerd. In dit nieuwe tenue speelt het Ivoriaans voetbalelftal de interlands in de periode 2022-2023. Ivoorkust heeft zich niet geplaatst voor het WK in Qatar, dus speelt in dit tenue vooral de oefenwedstrijden ter voorbereiding op de Afrika Cup van 2023, welke plaats vindt in eigen land. Ook dit jaar is Puma weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Ivoorkust voetbalshirts. Het Duitse sportmerk is sinds 2005 de kledingsponsor van ‘’ les Éléphants.’’

Ivoorkust thuis shirt en tenue 2022-2023

Het Ivoorkust thuisshirt 2022-2023 is geïnspireerd door het voetbalshirt van 1992. In 1992 won het land voor de eerste keer de Afrika Cup. In de bloedstollende finale tegen Ghana in het Stade de l’Amitié in Dakar won Ivoorkust na strafschoppen met 11-10. In 1992 was adidas overigens nog de kledingsponsor van het nationale elftal. Evenals het voetbalshirt van 30 jaar geleden bevat het Ivoorkust thuisshirt dit seizoen een design van verticale banen in twee tinten oranje. Deze banen stoppen ter hoogte van de zijkanten en bovenkant van het voetbalshirt. Ook de mouwen bevatten niet het design van verticale banen. Het tenue heeft verder alle kenmerken van het Ultraweave template. Het Ivoorkust voetbalshirt is namelijk uitgerust met een witte v-hals en bevat een brede band aan de onderkant van de mouwen. Deze band is wit/oranje/wit gestreept. Op de rechterborst prijkt het Puma no.1 logo. Dit logo bestaat uit de Puma cat en het woordmerk. Op de mouwen staat alleen het reguliere Puma logo. De linkerborst bevat het logo van de nationale voetbalbond, de Fédération Ivoirienne de Football (FIF). Boven dit logo staan twee sterren, welke verwijzen naar de twee gewonnen Afrika Cups (1992 en 2015). In de nek op de achterzijde van het Ivoorkust thuistenue is nog een klein detail verwerkt. Hier prijkt namelijk de bijnaam van het nationale elftal in een sierlijk lettertype: Les Elephants. Het Ivoorkust thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje. De logo’s van de voetbalbond en Puma staan op de linkerpijp. De kousen van het tenue zijn volledig oranje en bevatten op het midden een horizontale, witte band en daaronder staan het logo van Puma en de naam van het land: IVORY COAST.

De nieuwe Ivoorkust tenues zijn door Puma weer uitgerust met de nieuwste performance technologieën. De authentic voetbalshirts zijn uitgerust met de Puma Ultraweave technologie en de replica voetbalshirts bevatten alleen de Dry Cell technologie van het Duitse sportmerk. Beide systemen zijn in de stof (100% polyester) van de voetbalshirts verwerkt. De Ultraweave voetbalshirts wegen slechts 72 gram en zijn vrijwel geheel naadloos. De Ultraweave voetbalshirts zijn daarnaast uitgerust met de zogenaamde ripstop-constructie. Hierdoor is de beweging van de spelers nog verfijnder en kunnen zij zich nog meer focussen op snelheid en dynamiek. Ook de logo's op de Ultraweave voetbalshirts zijn nog lichter dan voorheen. Bovendien bevatten de Ultraweave tenues extra ventilatiezones op strategische plekken. De Puma Dry Cell technologie zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de Ivoorkust voetbalshirts, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Haller, Pépé, Zaha, Aurier, Kessié, Fofana, Sangaré en nog meer spelers en check ook het Ivoorkust uitshirt 2022-2023

Ivoorkust voetbalshirt bestellen

Het Puma Ivoorkust thuisshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshops. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. Check ook andere Ivoorkust producten in de onderstaande winkels. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!

Bestel het Ivoorkust voetbalshirt in deze Ivoorkust fanshop (inclusief officiële bedrukking)

of de officiële PUMA SHOP

of deze fanshop! 

Ivoorkust thuisshirt 2022-2023