30 mei 2016

Ivoorkust thuisshirt 2016-2017

De voetbalbond van Ivoorkust en PUMA hebben het nieuwe voetbalshirt van het nationale elftal voor 2016-2017 gelanceerd. In dit shirt speelt Ivoorkust de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK gedurende deze periode in eigen land. Ivoorkust strijdt met nog 19 andere landen om vijf tickets naar het WK in Rusland. Het continent Afrika mag 5 landen naar het WK afvaardigen. In vijf poules gaan deze twintig landen uit maken welke landen deel gaan nemen aan het WK van 2018 in Rusland. Het nationale elftal van Ivoorkust zal deze laatste kwalificatieronde aantreden in een geheel nieuw voetbalshirt, wat we hieronder bespreken. Mocht het land het WK halen, dan wordt er medio 2017-2018 een nieuw shirt gelanceerd.

Ivoorkust thuis shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Ivoorkust thuisshirt voor 2016-2017 is zoals altijd geheel oranje en bevat een vrij simpel design. Het shirt is voorzien van een crew neck in het groen. Hiermee is het shirt geheel in stijl van de kleuren van de vlag van het land. De rechter borst en de mouwen zijn uitgerust met het logo van kledingsponsor PUMA. Het Duitse sportmerk is sinds 2005 kledingsponsor van het nationale elftal van Ivoorkust en vorig jaar werd het contract tussen beide partijen verlengd tot tenminste 2019. De andere borst van het shirt van ''de oranje olifanten bevat het logo van de voetbalbond van Ivoorkust: FIF / Fédération Ivoirienne de Footbal. Verder bevat het nieuwe tenue van het Afrikaanse land weinig opvallende details. Ook het short en de kousen zijn geheel oranje. Op de voetbalbroekjes staan de logo's van de voetbalbond en Puma en op de kousen staat de PUMA cat in het wit. Qua design zijn de nieuwe tenues van het land niet echt flitsend. Dit geldt wel voor de nieuwe technologie, welke door het Duitse merk in de tenues is verwerkt. De nieuwe Ivoorkust shirts bevatten namelijk de PUMA evoKNIT technologie. Deze technologie zorgt voor nog meer comfort en verkoeling, zodat de spelers van het elftal optimaal kunnen presteren Deze evoKNIT technologie wordt verder gekenmerkt door het knitted materiaal, welke strak om het lichaam valt en zorgt voor nog meer bewegingsvrijheid. Het shirt bevat als het ware twee lagen, welke een push-pull strategie kennen. De laag die het dichtst bij de huid zit, zorgt ervoor dat zweet wordt verwijderd van het lichaam. De buitenste laag zorgt ervoor dat het zweet uit het shirt wordt getransporteerd. Om dit te bewerkstelligen heeft PUMA gewerkt met nieuwe machines, die tot dusver niet in het voetbal gebruikt zijn. Dit heeft geleid tot een geheel nieuwe technologie en het eerste PUMA voetbalshirt dat geen naden bevat. De evoKNIT technologie zorgt bovendien voor nog meer kracht bij de spelers en reguleert ook de temperatuur van de spelers. Deze nieuwe technologie is ook verwerkt in het nieuwe shirt van Kameroen voor 2016-2017 en het nieuwe Ghana voetbalshirt voor 2016-2017. PUMA is namelijk ook de kledingsponsor van Kameroen en Ghana. Check hieronder de foto's van het shirt van Ivoorkust, waarin sterren als Touré, Bony, Gervinho, Aurier, Kalou, Doumbia en nog meer spelers van het nationale elftal van het land de komende twee jaar schitteren.

Ivoorkust voetbalshirt kopen

Het nieuwe Ivoorkust shirt voor 2016-2017 kan je vanaf medio juni kopen in de onderstaande shops voor kinderen en volwassenen. De prijs van het thuisshirt van de ''oranje leeuwen'' voor volwassenen is ongeveer € 80,- en voor kinderen € 70,-. Hier kan je ook je Ivory Coast shirt laten bedrukken of printen met je eigen naam en nummer of de bedrukking van jouw favoriete speler. Andere producten van het Afrikaanse land kopen? Check dan het overzicht met beschikbare Ivoorkust producten in het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering!

Koop het Ivoorkust shirt altijd in deze IVOORKUST STORE

of in deze officiële Ivoorkust shop! 

Ivoorkust -voetbalshirts -2016-2017