8 november 2011

Ivoorkust thuisshirt 2012/2013

Het nieuwe Ivoorkust thuisshirt 2012/2013 is evenals de andere PUMA shirts van de Afrikaanse landen officieel door PUMA bekend gemaakt in het Design Museum in Londen. In dit voetbalshirt speelt Ivoorkust de oefen- en kwalificatiewedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2014 en de wedstrijden om de Afrika Cup, welke in januari 2012 gehouden wordt in Gabon en Guinea. Het nieuwe voetbalshirt van Ivoorkust is ontworpen door de Ivooriaanse kunstenaar Ernest Duku en is evenals de PUMA voetbalshirts van de andere Afrikaanse landen geinspireerd door verschillende kenmerken uit de cultuur, geschiedenis en tradities van Ivoorkust.

Het Ivoorkust voetbalshirt is traditioneel oranje en wordt gekenmerkt door het watermerk van een olifant, welke net onder de borst staat. Onder deze olifant zijn drie dunnere en donkerder oranje bogen te vinden. De bijnaam van het Ivoriaanse voetbalelftal is overigens ''De Oranje Olifanten''. Verder bevat het Ivoorkust shirt een ronde hals met Y-vormig design, waarvan de achterkant een witte en groene baan bevat. Deze kleuren zijn afkomstig van de Ivoriaanse vlag, welke oranje/wit/groen is. Het logo van teamkledingsponsor PUMA staat zowel op de rechterborst als op beide mouwen. De linkerborst bevat het logo van de Ivoriaanse voetbalbond FIF (Fédération Ivoirienne de Football ).

Het Ivoorkust tenue 2012/2013 wordt gecompleteerd door een oranje voetbalbroekje, welke zowel het logo van PUMA als het logo van de Ivoriaanse voetbalbond bevat. De kousen van het Ivoorkust tenue zijn overwegend oranje en bevatten aan de bovenkant een groene band. Check hieronder het Ivoorkust tenue, waarin sterren als Drogba, Toure en Gervinho gaan schitteren. Dit voetbalshirt kan je kopen in de online voetbalshop van Subside Sports.

Koop het hier!

 

Ivoorkust thuisshirt 2012/2013

 

Ivoorkust voetbalshirt 2012/2013