Italië uitshirt 2023-2024

''La Squadra Azzurra'' draagt het komende jaar ook een nieuw uitshirt. Vandaag lanceerden de Italiaanse voetbalbond en de nieuwe kledingsponsor adidas namelijk het nieuwe Italië uitshirt 2023-2024. Dit tenue wordt door het team van bondscoach Roberto Mancini gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024 in Duitsland en ook tijdens de Nations League finale wedstrijden in juni 2023. Vanaf dit jaar is adidas de kledingsponsor van het Italiaans voetbalelftal. Het Duitse sportmerk volgt Puma op als kledingsponsor. Puma verzorgde sinds 2003 de tenues en trainingskleding van Italië.

Italië uit shirt en tenue 2023-2024

Het Italië uitshirt 2023-2024 heeft hetzelfde thema als het Italië thuisshirt 2023-2024. Het uitshirt heeft namelijk ook de marmeren look. De basiskleur van het voetbalshirt is gebroken wit en de body van het tenue bevat een all-over print van blauwe vlekken, geïnspireerd door de de structuur van marmer, dat al duizenden jaren de cultuur en kunst van Italië domineert. De all-over print staat bovendien symbool voor de verfijnde speelstijl van ''La Squadra Azzurra''. In de all-over print zijn ook subtiele gouden vlekken verwerkt. Het uitshirt is uitgerust met een ronde hals met een donkerblauwe lijn. Ook de adidas strepen op de schouders, de band aan de onderkant van de mouwen en de taping op de zijkanten van het tenue hebben deze tint blauw. De rechterborst is uitgerust met het nieuwe adidas performance logo. Dit betreft het zogenaamde 3BAR logo. Dit logo bevat alleen nog maar drie diagonale blokken, welke op het Italië uitshirt ook donkerblauw zijn. Dit is niet het enige nieuwe logo op het Italië voetbalshirt. Ook het logo van de Federazione Italiana Giuoco Calcio (FIGC) is een een modern jasje gestoken. Dit logo heeft de vorm van een schild met daarin een schild in de kleuren van de Italiaanse vlag (groen/wit/rood) en daarboven de naam van het land: ITALIA. Boven het logo staan vier blauwe sterren, die refereren aan de vier wereldkampioenschappen (1934, 1938, 1982 en 2006). Een speciaal detail is nog verwerkt aan de achterkant van de hals. Hier staat namelijk de naam van het land in een Romeins lettertype. Dit font wordt ook gebruikt voor de bedrukking van de namen en rugnummers op de achterzijde van het Italië uittenue. Het Italië uittenue wordt compleet gemaakt door een effen wit voetbalbroekje met donkerblauwe accenten. De drie adidas strepen op de zijkanten van het voetbalbroekje zijn donkerblauw en ook de band aan de achterzijde is navy blauw. De broekjes zijn daarnaast uitgerust met de logo's van de voetbalbond en adidas. De kousen zijn ook effen wit met aan de bovenkant een donkerblauw vlak met effen witten adidas strepen.

Zoals alle adidas tenues zijn de Italië voetbalshirts van adidas uitgerust met de nieuwste performance technologieën. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) bevatten de adidas Heat.RDY technologie en de replica tenues de adidas AeroReady technologie. Beide systemen zijn in de stof van de voetbalshirts (100% polyester) verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts zijn iets lichter, vallen meer getailleerd en bevatten bovendien extra ventilatiezones.

Gabriele Gravina, voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, geeft nog een reactie op het design van de nieuwe voetbalshirts: ''Vandaag gaan we een nieuw tijdperk in en wij ze trots om dat te doen met adidas. Het merk heeft de passie en traditie van ons voetbalshirt op de best mogelijke manier geïnterpreteerd met een moderne kwinkslag. Al 113 jaar staat ons nationale voetbalelftal symbool voor de verschillende waarden en stijl. ''La Squadra Azzurra'' is een nationaal erfgoed, dat verder gaat dan alleen sport. Het brengt gevolens over, die mensen van verschillende leeftijden, geslachten en sociale klassen verenigen. Zowel ons mannenelftal als vrouwenelftal vertegenwoordigt een sterke identiteit, die we met dit partnership nog beter kunnen uiten.''

Italië uitshirt bestellen

Het adidas Italië uitshirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en de authentic versie € 139,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) is het voetbalshirt € 69,95. De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 39,95 en de kousen zijn € 19,95. In deze winkels kun je de Italië tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen.

Italië uitshirt 2023-2024

Italië uitshirt 2023-2024

Italië uitshirt 2023-2024