17 januari 2023

Italië thuisshirt 2023-2024

Vanaf 1 januari 2023 verzorgt adidas de voetbalshirts van het Italiaanse voetbalelftal en speelt Italië dus in voetbalshirts van adidas. Het sportmerk dat eerder in de periode 1974-1979 de kledingsponsor van Italië was, volgt Puma op als kledingsponsor. Vandaag lanceerde adidas en de Italiaanse voetbalbond de nieuwe Italië voetbalshirts 2023-2024 en in dit artikel besteden we aandacht aan het eerste Italië thuisshirt van adidas sinds de jaren '70. In dit nieuwe tenue speelt het Italiaanse voetbalelftal tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024 in Duitsland in de periode 2023-2024. Het Italië thuisshirt 2023-2024 bevat in vergelijking met het vorige Italië voetbalshirt niet alleen een nieuw design, maar ook een aantal nieuwe logo's!

Italië voetbalshirt adidas 2023-2024

Het eerste Italië voetbalshirt van adidas sinds de jaren '70 is natuurlijk volledig blauw en bevat een all-over print van vegen, geïnspireerd door de structuur van marmer. Ook de kleuren van de Italiaanse vlag zijn verwerkt in het voetbalshirt. De zijkanten van het voetbalshirt bevatten een taping in de kleuren van de Italiaanse vlag: groen/wit/rood. Ook de band aan de onderkant van de achterzijde van het voetbalshirt heeft deze kleurencombinatie. Het voetbalshirt van Italië bevat ook gouden accenten, verwijzend naar de prijzenkast van het Italiaanse voetbalelftal. ''La Squadra Azzurra'' won maar liefst vier keer het WK (1934, 1938, 1982 en 2006) en twee keer het EK (1968 en 2020). De gouden accenten komen terug in de band aan de zijkanten van de overlappende hals en de band aan de onderkant van de mouwen. De adidas strepen op de mouwen zijn wit. Op de rechterborst prijkt het adidas performance logo. Dit betreft het zogenaamde 3BAR logo. Het logo bevat alleen nog maar drie diagonale blokken en dus niet meer het woordmerk van het Duitse sportmerk. Ook het logo van de Italiaanse voetbalbond, de Federazione Italiana Giuoco Calcio (FIGC), heeft een metamorfose ondergaan. Het logo van de Italiaanse voetbalbond is iets minder speels dan zijn voorganger. Het logo heeft de vorm van een schild en bevat ook weer drie blokken in de kleuren van de Italiaanse vlag met daarboven de naam van het land in het goud. Boven het logo staan de vier sterren, die verwijzen naar de wereldkampioenschappen. In de nek op de achterzijde van het tenue prijkt ook nog een klein detail. Hier is de naam van het land verwerkt: ITALIA. Het lettertype dat hiervoor gebruikt is betreft een Romeins lettertype. Dit lettertype gebruikt de voetbalbond ook voor de rugnummers en de namen van de spelers op de achterkant van het tenue.

Het Italië thuistenue 2023-2024 wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje met dezelfde all-over marmer print als op het voetbalshirt. De zijkanten van het voetbalbroekje bevatten witte adidas strepen en de achterkant van de onderkant van het voetbalbroekje is uitgerust met drie lijnen in de kleuren van de Italiaanse vlag. Op de shorts staan ook de logo's van de voetbalbond en adidas. De kousen zijn wit met aan de bovenkant drie witte adidas strepen en op het midden het adidas logo en de naam van het land.

De Italië tenues van adidas zijn ook weer uitgerust met de nieuwste performance technologieën van adidas. De authentic/match voetbalshirts bevatten de adidas HEAT.RDY technologie en de replica tenues de adidas AeroReady technologie. Beide systemen zijn in de stof (100% polyester) van de tenues verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic (HEAT.RDY) voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) zijn iets lichter, vallen meer getailleerd en bevatten extra ventilatiezones.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Italië thuisshirt 2023-2024 dat vanaf nu tot medio maart 2024 door spelers als Chiesa, Gonto, Insigne, Raspadori, Jorginho, Immobile, Verratti, Grifo, Pedro, Scamacca en andere spelers gedragen wordt.

Italië voetbalshirt bestellen

Het adidas Italië thuisshirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL en XXXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) € 69.95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 38,- en de kousen zijn € 18,-. In deze winkels kun je de Italië voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Italië bedrukking gebruikt. Check ook de nieuwe Italië trainingskleding van adidas in deze winkels. Directe levering!

Bestel het Italië voetbalshirt altijd in de officiële adidas SHOP

of deze Italië fanshop! (inclusief officiële bedrukking)

Italië thuisshirt 2023-2024

Italië thuisshirt 2023-2024

Italië voetbalshirt 2023-2024 adidas

adidas Italië thuisshirt 2023-2024