12 november 2019

Italië uitshirt 2020-2021

De Italiaanse voetbalbond en Puma hebben vandaag het nieuwe Italië uitshirt voor Euro 2020 gelanceerd. In dit nieuwe tenue speelt het elftal van bondscoach Roberto Mancini de uitwedstrijden tijdens het EK van 2020 en bovendien de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 in de periode 2020-2021. Ook dit seizoen is Puma weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de tenues van La Squadra Azzurra. Deze functie heeft het Duitse sportmerk al sinds 2003. Het nieuwe uittenue borduurt voort op het thema van het in oktober gelanceerde 3e shirt. Ook in het nieuwe uitshirt staat namelijk de Renaissance centraal.

Wit Italië Euro 2020 voetbalshirt en tenue

Het thema van het nieuwe Italië uitshirt is de invloed van het land op zowel het voetbal en de cultuur. Het Euro 2020 uitshirt is dan ook geïnspireerd door een periode uit de historie die gekenmerkt wordt door unieke kunst en archictectuur, namelijk de Renaissance. Het nieuwe Italië uitshirt is overwegend wit en bevat in een het zilver een door de Renaissance geïnspireerde all-over print van geometrische vormen en graphics. De print is in v-banen op het nieuwe Italië tenue aangebracht. Deze combinatie zorgt voor een unieke Italiaanse look, die de Italiaanse cultuur en stijl omvat. Met dit tenue zijn is La Squadra Azzurra klaar om te presteren tijdens het EK van 2020. Dat mag ook wel. Men snakt in Italië weer naar een succes. Na het missen van het WK in 2018 is er aan een nieuw en fris elftal gebouwd. Het EK is voor de selectie van Italië het perfecte podium om de schroom van zich af te gooien en te laten zien wat ze waard zijn.

 Verder is het tenue ook uitgerust met azuurblauwe details, geïnspireerd door de traditionele kleur van het Italië thuisshirt. Deze kleur komt terug in de band aan de achterkant van de hals en in het logo van Puma op de rechterborst en de mouwen. In de hals op de achterkant van het tenue is de Italiaanse driekleur verwerkt met daarboven de naam van het land in het goud. De linkerborst is voorzien van het embleem van de Italiaanse bond, de FIGC ( Federazione Italiana Giuoco Calcio). Boven dit embleem staan vier sterren, die verwijzen naar de gewonnen WK's van 1934, 1938, 1982 en 2006. Het nieuwe Italië uittenue voor 2020-2021 wordt compleet gemaakt door een geheel wit voetbalbroekje en witte kousen. Beide items bevatten uitingen van de voetbalbond en Puma. De nieuwe Italië tenues zijn ook weer uitgerust met de nieuwste technieken. De authentic voetbalshirts bevatten de Puma evoKnit technologie en de replica voetbalshirts de DryCell technologie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het uitshirt van het Italiaanse voetbalelftal, dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Insigne, Immobile, Luiz Frello, Chiellini, Verratti, Barella, Bernardeschi, Belotti en andere spelers.

Italië uitshirt 2020-2021 kopen

Het nieuwe Italië uitshirt voor het EK van 2020 kun je vanaf nu bestellen. Voor volwassenen heeft het shirt een prijs van € 89,95 en voor kinderen is het voetbalshirt € 69,95. De Italië uitbroekjes zijn voor kinderen € 34,95 en voor volwassenen € 39,95. De uitkousen hebben een prijs van € 17,95. In de onderstaande webwinkels kun je het nieuwe Italië tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het nieuwe Italië uitshirt exclusief in deze SHOP! 

of deze winkel! 

Italië Euro 2020 uitshirt