9 februari 2018

Het verhaal achter het Engeland WK 2018 voetbalshirt

Deze week is door de Engelse voetbalbond (de FA), in samenwerking met kledingsponsor Nike de nieuwe collectie voor het WK van 2018 gelanceerd. Onder deze nieuwe collectie valt zowel het uittenue, het thuistenue, het trainingsshirt, het warming up shirt als het tech fleece pak en trainingspak. In deze collectie gaan de spelers van het nationaal elftal het land vertegenwoordigen in Rusland. Tijdens het WK zitten ''The Three Lions'' in groep G, waar ze samen met België, Panama en Tunesië gaan uitmaken welke landen zich plaatsen voor de knock-out fase van het WK. De collectie voor het WK van 2018 heeft ook erg veel symbolische details. Nieuwsgierig naar deze details? Check ze hieronder!

Het verhaal achter het Engeland WK 2018 voetbalshrit

Op het nieuwe shirt van Engeland zijn verschillende symbolen te vinden. Twee van deze symbolen zijn enorm bekend, namelijk de roos en het St. George’s kruis. Een derde symbool dat terugkomt op het shirt zijn de drie leeuwen. Deze leeuwen staan op het embleem van de Engelse voetbalbond. Aan deze leeuwen heeft het nationaal elftal ook de bijnaam ‘’The Three Lions’’ te danken. Al deze iconische symbolen spelen een belangrijke rol in het design van de nieuwe collectie van de England Football Association.

De toekomst van het Engelse voetbal ziet er veelbelovend uit. Dit wordt het best geïllustreerd door een handvol resultaten, die in de zomer van 2017 een buitengewone opeenvolging van prestaties werden. Dit begon in juni waar het U-20 toernooi in Toulon gewonnen werd. Daarna won het team van Engeland onder de 19 het Europees Kampioenschap. Bij het EK U-21 haalde de Engelse ploeg de halve finale en ook het nationaal vrouwenelftal kwam op het Europees Kampioenschap tot de halve finale. Het hoogtepunt van de zomer was het Engeland U-17 elftal dat in de finale van het Wereldkampioenschap een 2-0 achterstand nog kon ombuigen naar een 5-2 overwinning en zich de trotse wereldkampioen mag noemen. Ook in de huidige selectie van bondscoach Gareth Soutgate zit natuurlijk veel jong talent. De aanval bestaat uit Harry Kane, Dele Alli, Raheem Sterling en Marcus Rashford. Van deze spelers is Harry Kane de oudste speler met een leeftijd van 24 jaar. Het verdedigende duo Kyle Walker en John Stones willen de uitstekende vorm die zij hebben overgehouden aan hun binnenlandse transfer naar Manchester City, graag meenemen naar het nationaal elftal en onder de lat zal Joe Hart de concurrentie aan moeten gaan met toptalenten Jack Butland (24) en Jordan Pickford (23).

De collectie die de spelers van het nationaal elftal gaan dragen tijdens het wereldkampioenschap voetbal is gebaseerd op de ouderwetse Engelse drie kleur: rood, wit en blauw. Naast het feit dat de nadruk ligt op de kleuren van Engeland staat op het beide shirts natuurlijk het St. George kruis in de nek van het shirt. Dit kruis zal op vele Russische terrassen te zien zijn tijdens het wereldkampioenschap voetbal in het land. De shirts zijn ook voorzien van een roos aan de binnenkant van het shirt. Deze roos komt ook terug in het Embleem van de FA. De roos is natuurlijk het symbool van Engeland. Ook zijn er enkele vernieuwing op het shirt te vinden, die betrekking hebben op de bedrukking van het shirt. Het lettertype dat gebruikt wordt voor de spelersnamen is een mix van twee echte Britse Lettertypes namelijk Johnston en Gil Sans. Het font Johnston is vaak te zien in de transportwereld van Engeland. Gil Sans is natuurlijk bekend van de metro stations in Londen. De spelers van het nationaal elftal klaagden over het feit dat de rugnummers bleven plakken aan de rug wanneer het warm weer was. Dit probleem is verholpen door de ''anti-cling’’ nodes. Voor meer informatie over de bedrukking van het Engelse voetbalshirt, check ons blog over de officiële Engeland bedrukking voor WK 2018 voetbalshirts!

Voor een land met een zodanig groot aanzien in het wereldwijde voetbal, is het een noodzaak om een herkenbare Engelse collectie te produceren. Dit moest ook de kern worden van de Nike-ontwerpers ''Ons doel was om een reeks producten te maken die zelfs zonder een Engelse top of Nike swoosh nog steeds direct op een Engelse collectie zouden lijken.’’ zegt Pete Hoppins, Senior Design Director van Nike Football Apparel. Het klassieke thuistenue, het witte shirt met blauwe broek, wordt geaccentueerd door rode trimmen. De moderne ribkraag wordt ondersteund door een klein St. George kruis. Op de borst staat het logo van de FA met de drie leeuwen. Boven de drie leeuwen staat de zilveren ster, die verwijst naar de grootste triomf van het Engelse voetbal, het winnen van het WK van 1966. Voor meer informatie over het nieuwe thuisshirt van Engeland, check ons uitgebreide blog over het Engeland thuisshirt 2018-2019!

Het uitshirt heeft een tweetonig rood ontwerp. Deze kleur symboliseert het shirt van 1966, waar het Engelse elftal wereldkampioen werd. De voorkant van het shirt is uitgerust met een groot St. George kruis. De twee kleurige strepen roepen snelheid op om de jeugdige golf van talent weer te geven die het Engelse voetbal en de Engelse cultuur overneemt. Voor meer informatie over het nieuwe uitshirt van Engeland, Check ons blog over het Engeland uitshirt 2018-2019

Het nationale elftal van Engeland is deze zomer zeven weken onderweg, de voorbereiding op het WK meegerekend. Elke speler van het nationale elftal ontvangt producten voor de reis. Dit zijn zowel het tech fleece pak om lekker te kunnen ontspannen wanneer ze klaar zijn met trainen of een wedstrijd hebben gespeeld. De nieuwe collectie bestaat echter ook uit een nieuw trainingsshirt, warming-up shirt, anthem jack, trainingspak en andere items. De nieuwe trainingskleding wordt vanaf nu gedragen door sterren als Kane, Sterling, Alli, Walker, Stones, Rashford, Vardy en alle andere selectie spelers van Engeland. Met deze collectie heeft Nike ervoor gezorgd dat de oude traditionele symbolen terug  komen in het shirt, terwijl het shirt ook nog een flitsend design heeft, wat symbool staat voor het vele talent dat aanwezig is in dit grote voetballand.

Engeland voetbalshirt kopen

De collectie van het nationaal elftal van Engeland is vanaf nu te bestellen in onderstaande winkels.

Bestel het nieuwe voetbalshirt en trainingskleding in de NIKE SHOP

of bestel de Engeland merchandising in DEZE WINKEL!