8 februari 2018

Officiële Engeland bedrukking voor WK 2018 voetbalshirts

Tegelijkertijd met de nieuwe voetbalshirts voor het WK van 2018 hebben de Engelse voetbalbond en kledingsponsor Nike de bedrukking voor de nieuwe tenues bekend gemaakt. Dit betreft de printing van de namen en nummers van de spelers op de tenues. De FIFA vereist dat de nationale elftallen zowel een borstnummer dragen op de voorkant van het shirt als een rugnummer op de achterkant van het shirt. De bedrukking van het nationale elftal van Engeland heeft een geheel nieuwe stijl gekregen in vergelijking met voorgaande jaren en is bovendien geïnspireerd door de Engelse traditie. Check hieronder meer over de nieuwste printing op de Engeland voetbalshirts.

Stijl, lettertype en kleur Engeland bedrukking 2018-2019

De Engeland thuisshirts van 2018-2019 zijn overwegend wit. De FIFA vereist dat de namen en nummers op de tenues opvallend. Om deze reden hebben Nike en de Engelse voetbalbond voor een contrasterende kleur gekozen als kleur van de bedrukking. Zowel het borstnummer als het rugnummer en de namen van de spelers zijn rood. De FA en Nike hebben als font van de bedrukking voor een mix van twee echte Britse lettertypes gekozen, namelijk Johnston en Gil Sans. Het font Johnston is vaak te zien in de transportwereld in Engeland en Gil Sans is natuurlijk bekend van de metro stations in Londen. De combinatie van deze fonts maakt het dat de bedrukking op het nieuwe voetbalshirt sierlijk is. De nummers zijn door Nike uitgerust met zogenaamde ''anti-cling'' nodes. Dit moet ervoor zorgen dat het shirt niet aan het lichaam blijft plakken wanneer het warm is. Voorheen stonden de borstnummers altijd op het midden van de borst. Deze zijn nu verplaatst naar de rechter borst, onder de swoosh van Nike. De reden hiervan is dat het ademende vermogen van het shirt hier groter is. De rugnummers bevatten nog een speciaal detail. Aan de onderkant van de rugnummers is namelijk het logo van de FA verwerkt.

De bedrukking voor het nieuwe Engeland uitshirt voor 2018-2019 is identiek aan de printing voor het thuisshirt. Het enige verschil is dat deze bedrukking wit is, omdat het voetbalshirt natuurlijk rood is. In deze voetbalshirts en met deze bedrukking schitteren sterren als Kane, Sturridge, Vardy, Rashford, Sterling en andere sterren vanaf maart 2018.

Engeland voetbalshirt met naam en nummer bestellen

Het nieuwe Engeland WK 2018 voetbalshirt kan je vanaf maart 2018 met officiële bedrukking bestellen. Je kan ervoor kiezen het shirt met de naam en het nummer van één van de spelers te bestellen, maar je kan ook je eigen naam en nummer op het shirt laten bedrukken. De shirts hebben normaliter een prijs van € 85,- voor volwassenen en € 70,- voor kinderen. Met officiële bedrukking is het shirt ongeveer € 20,- duurder. Wil je andere Engeland producten bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop je Engeland shirt met bedrukking in deze winkel (inclusief goedkope t-shirts en officiële bedrukking)

of in de NIKE SHOP!