8 februari 2018

Engeland thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe thuisshirt van het nationale elftal van Engeland is vandaag officieel bekend gemaakt door de Engelse voetbalbond FA en kledingsponsor Nike. In dit nieuwe tenue speelt het land onder andere de WK 2018 thuiswedstrijden en de WK kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op EK van 2020 gedurende 2018-2019. Tijdens het WK in Rusland nemen de Engelsen het in poule G op tegen België, Panama en Tunesië. Nike is ook de komende jaargang weer verantwoordelijk voor het design van de Engeland tenues. Het Amerikaanse sportmerk is 2013 kledingsponsor van de FA en beide partijen hebben nog een contract tot 2030. Check hieronder alle details van het nieuwe tenue van het Engelse nationale team.

Ben je direct fan van het nieuwe Engeland WK shirt? Bestel het direct in deze winkel (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts) of deze officiële Nike SHOP of 

Engeland thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe Engeland voetbalshirt voor 2018-2019 heeft opnieuw een super strak design en is geïnspireerd door de rijke historie van de ''Three Lions.'' Bovendien is het shirt gebaseerd op het nieuwe Nike Vapor template. Het shirt is namelijk geheel wit en bovendien uitgerust met subtiele rode accenten, geïnspireerd door de vlag van het land. Deze rode accenten komen vooral terug in een strip aan de achterkant van de hals. Deze strip is dunner dan op voorgaande voetbalshirts van Nike. Op de achterkant van het shirt prijkt ook de vlag van het land dat onder leiding staat van bondscoach Gareth Southgate. De voorkant van het shirt bevat een all-over print in het wit. Dit betreft een print van het Engelse St. George kruis, afkomstig uit de vlag van het land. Door dit kruis bevinden zich flitsende strepen, waardoor de spelers nog meer opvallen. Een ander detail komt terug aan de binnenkant van de hals. Hier bevindt zich namelijk een badge van de Engelse roos in het wit. Deze roos staat ook in het logo van de Engelse voetbalbond. De rechter borst bevat de swoosh van Nike en de andere borst bevat het logo van de Engelse Football Association FA. De badge op de linker borst is 64% lichter dan op voorgaande shirts en ademt nog beter dan voorgaande emblemen. Boven het embleem van de FA prijkt een zilveren ster, welke verwijst naar het gewonnen WK van 1996. De mouwen van het tenue bevatten ook een extra feature. Deze bevatten namelijk speciale garen, waardoor het shirt nog aerodynamischer is en je hoge snelheden kunt behalen in het tenue. Het snelle voetbal stelt dus ook steeds meer eisen aan de tenues die gedragen worden. Ter hoogte van de borst van het nieuwe Engeland tenue bevat het shirt net wat meer gaatjes, zodat zweet en vocht sneller naar de buitenkant van het tenue getransporteerd kan worden. Het nieuwe Engeland tenue wordt compleet gemaakt door een geheel navy blauw voetbalbroekje.  Op dit broekje staan ook weer de logo's van Nike en de Engelse voetbalbond. Nieuw aan de voetbalbroekjes van Nike is dat deze dit jaar geen naden aan de zijkanten bevatten. Dit zorgt voor nog minder wrijving en zorgt er daarnaast voor dat je je in deze broekjes nog natuurlijker kunt bewegen.  De kousen van het nieuwe Engeland tenue zijn geheel wit.

Zoals alle tenues van het Amerikaanse sportmerk zijn de nieuwe Engeland tenues uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. In het nieuwe tenue debuteert Engeland in de wedstrijd tegen het Nederlands Elftal op 23 maart of de wedstrijd tegen Italië op 27 maart. Check ook het nieuwe uitshirt van het Engelse elftal voor 2018-2019.

Engeland voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Engeland shirt voor 2018-2019 kan je vooralsnog nergens bestellen. Vanaf maart kan dit wel. De prijs van het shirt is € 85,- voor volwassenen en € 70,- voor kinderen. De tenues zijn beschikbaar in de maten 128, 140, 152, 164, 176, S, M, L, XL en XXL. Het bijbehorende voetbalbroekje is € 35,- in kindermaten en € 40,- voor volwassenen. De kousen zijn ongeveer € 18,-. Wil je andere of goedkopere Engeland producten bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop je Engeland shirt exclusief in deze winkel (inclusief goedkope t-shirts en officiële bedrukking)

of in de NIKE SHOP!