Het Rode Duivels trainingsjack

De Rode Duivels hebben zich al vrijwel zeker geplaatst voor het EK van 2020. Medio december lanceren adidas en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) de nieuwe voetbalshirts en trainingskleding voor Euro 2020. De nieuwe trainingslijn van de Rode Duivels bevat zoals ieder jaar een trainingsjack. Het trainingsjack wordt door het nationale elftal van België tegenwoordig bijna niet meer gedragen. Het trainingspak waarin de spelers trainen bestaat namelijk uit een training sweater en een trainingsbroek van adidas. Wanneer dragen de spelers van België dan nog wel het trainingsjack? En hoe kun je een België trainingsjack bemachtigen? Wij geven daar vandaag het antwoord op.

Het België anthem trainingsjack van adidas

De Rode Duivels zijn vooral in een trainingsjack te zien bij de opkomst op het veld en tijdens het afspelen van het volkslied voorafgaande aan de interlands van het nationale elftal. Het jack dat door het nationale elftal van België wordt gedragen, wordt door adidas heel toepasselijk het anthem trainingsjack gedragen. Om de twee jaar lanceert adidas een nieuwe collectie voor de Rode Duivels en deze collectie bevat standaard een anthem jack. Sterker nog, er zijn twee verschillende anthem trainingsjacks van België. In de voorbereiding op de thuiswedstrijden draagt het elftal van bondscoach Roberto Martínez een rood jack en in de voorbereiding op de uitwedstrijden een zwart jack. Deze kleuren veranderen eigenlijk nooit. Adidas brengt alleen soms wat subtiele veranderingen aan in het trainingsjack van België. We hadden het net al even over het feit dat het trainingspak van België geen trainingsjack bevat. Dit geldt overigens niet voor het presentatiepak. Dit pak bestaat namelijk WEL uit een trainingsjack en een trainingsbroek. Het presentatiepak wordt door het Belgische nationale elftal echter niet gedragen tijdens de trainingen. Dit trainingspak wordt vooral gedragen tijdens de het reizen naar de wedstrijden of na afloop van de interlands van de Rode Duivels.

De geschiedenis van het België trainingsjack

Het trainingsjack van België heeft overigens al een lange geschiedenis. Één van de meest bekende jacks van de Rode Duivels is het trainingsjack van de jaren '60. Dit was de periode dat interlands voor het eerst op tv uitgezonden werden. Dit trainingsjack is door COPA Football, een retro sportmerk dat bekend staat om haar gave retro collecties, opnieuw uitgebracht. Het België retro trainingsjack is geheel zwart en wordt vooral gekenmerkt door de retro baseball kraag in de andere kleuren van de Belgische vlag. Deze kleuren zijn ook weer te vinden in de cuffs aan de onderkant van de mouwen en de band aan de onderkant van het jack. Uiteraard prijkt er een groot vintage logo van de KBVB logo op de linkerborst. In 1970, het jaar waarin het WK voor het eerst in kleur op TV uitgezonden werd, droegen de Rode Duivels een blauw trainingsjack met over de mouwen een taping in de kleuren van de Belgische vlag. In de jaren '70 droegen de Rode Duivels ook een wit trainingsjack met eenzelfde taping. Dit was bovendien de periode waarin de huidige kledingsponsor adidas ook de tenues en trainingskleding van de Rode Duivels verzorgde. Met uitzondering van 1970 deed België aan geen enkel eindtoernooi mee. Dit is wel de enige periode waarvan er nog een trainingsjack van België gekocht kan worden.

Van de jaren '80, '90 en '00 zijn er helaas nog een trainingsjacks van de Rode Duivels opnieuw gelanceerd. Of dit in de nabije toekomst wel zo gaat zijn, is niet bekend. Feit is dat de Rode Duivels tijdens alle WK's van de jaren '80 en '90 meededen. Genoeg inspiratie dus voor merken als COPA!

België trainingsjack bestellen

Feit is dat vrij lastig is om een België trainingsjack te bestellen. De anthem jacks van adidas zijn altijd maar vrij beperkt beschikbaar. De reden hiervan is dat deze jacks vooral populair zijn rondom een WK of EK. Dat geldt echter niet voor het Rode Duivels trainingsjack van COPA Football. Deze is altijd beschikbaar voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL). Dit jack heeft een prijs van € 79,95 en kun je exclusief bestellen in de onderstaande winkel. Inclusief de mogelijkheid om het jack te laten bedrukken met een naam en nummer. Directe levering!

Bestel je België retro trainingsjack altijd in deze SHOP! 

of het adidas anthem trainingsjack in deze winkel